Home / šport / Hokej / Pavol Regenda mieri k Ducks na úvodný kemp. Priznal trému, ale zámorie je nová výzva

Pavol Regenda mieri k Ducks na úvodný kemp. Priznal trému, ale zámorie je nová výzva

10.7.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový reprezentant Pavol Regenda na budúci týždeň pôjde do úvodného kempu Anaheimu Ducks pred nasledujúcou sezónou zámorskej NHL 2022/2023.

Trému má, no nevie sa dočkať

Bronzový olympijský medailista zo ZOH 2022 v Pekingu pred niekoľkými týždňami podpísal s organizáciou „káčerov“ dvojcestný kontrakt.

„Určite je tam tréma, ale takisto sa neviem dočkať a je to nová výzva. Idem bojovať o miestenku do najlepšej ligy sveta,“ povedal 22-ročný útočník pre RTVS. Rodák z Michaloviec si po dovolenke naordinoval dvojfázové tréningy.

„Myslím si, že som pripravený na 100 %. Trénovali sme na ľade, v posilňovni, aj vytrvalostne… Teším sa a verím, že ukážem, čo viem,“ dodal.

Za sebou má prelomový ročník

Regenda má za sebou prelomový ročník 2021/2022, v ktorom si vytvoril osobné maximá v počte gólov, asistencií i bodov.

Na ZOH v Pekingu pomohol slovenskej reprezentácii k zisku bronzových medailí gólom a tromi prihrávkami v siedmich stretnutiach. Na MS vo Fínsku bol najlepším slovenským strelcom s piatimi gólmi, celkovo nazbieral šesť bodov v ôsmich súbojoch.

Pôvodne mal Regenda pokračovať v kariére v tíme Mladej Boleslavi v českej extralige. V ostatných dvoch sezónach si obliekal dres klubu HK Dukla Ingema Michalovce v najvyššej slovenskej súťaži. Dokopy zaň odohral 93 zápasov základnej časti so ziskom 64 bodov (26+38), v 18 dueloch play-off zaznamenal 13 bodov (9+4). Predtým pôsobil vo švédskej aj fínskej juniorskej súťaži.

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Pavol Regenda mieri k Ducks na úvodný kemp. Priznal trému, ale zámorie je nová výzva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pozitivita brankára Gudlevskisa prešla počas zápasu na celý lotyšský tím, podľa trénera to bol zatiaľ ich najlepší zápas na turnaji

Strelec vyrovnávajúceho gólu na 2:2 obranca Oskars Cibulskis spomenul aj fakt, že Lotyši mali po súboji proti Švédom o čosi viac času na oddych ako Slováci.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    prichadzame uz roky o nase rodinne zlato nielen v sporte ale aj v inych oblastiach a este tomu tlieskame…oni vedia, ze Slovakovi staci podstrcit pod nos misu sosovice a on po nej skoci…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *