Home / šport / Cyklistika / Preteky Okolo Slovenska zavítajú aj tento rok do Košíc, vlani bol najväčšou hviezdou Peter Sagan

Preteky Okolo Slovenska zavítajú aj tento rok do Košíc, vlani bol najväčšou hviezdou Peter Sagan

22.5.2022 (Webnoviny.sk) – Fanúšikovia cyklistiky v Košiciach sa aj tento rok môžu tešiť na medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska.

Mesto Košice tento týždeň podpísalo zmluvu s generálnym riaditeľom pretekov Okolo Slovenska a prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky Petrom Privarom.

Mala by z toho byť tradícia

Metropola východu bude 17. septembra opäť dejiskom 66. ročníka pretekov. Podľa slov košického primátora Jaroslava Polačeka (nezávislý) by sa medzinárodné podujatie malo v Košiciach stať tradíciou. Informoval o tom Magistrát mesta Košice.

„Verím, že Košice opätovne zopakujú vlaňajší úspech a vďační diváci zachovajú priazeň cyklistike aj do ďalších rokov,“ povedal Privara. Okrem podpisu zmluvy na tento rok hovoril primátor s Petrom Privarom už aj o roku 2023.

Minulý rok sa na košickej Hlavnej ulici konal divácky atraktívny prológ a Košice boli aj dejiskom prvej etapy pretekov.

Rokujú aj s Eurosportom

Najväčšou hviezdou vlaňajšieho ročníka bol Peter Sagan, ktorý ovládol aj celkové poradie a získal žltý dres pre víťaza. Primátor verí, že aj tento rok budú preteky s účasťou nášho najlepšieho slovenského cyklistu.

Mesto podporí podujatie Okolo Slovenska dotáciou vo výške 50-tisíc eur. Rokuje sa aj o spolupráci s Eurosportom, ktorý by mal preteky opäť prezentovať svojim divákom.

Viac k témam: Okolo Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – Preteky Okolo Slovenska zavítajú aj tento rok do Košíc, vlani bol najväčšou hviezdou Peter Sagan © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *