Home / SLOVENSKO / Matovič ide za Kollárom iba na „dobrú kávu“, referendum o predčasných voľbách OĽaNO nepodporí

Matovič ide za Kollárom iba na „dobrú kávu“, referendum o predčasných voľbách OĽaNO nepodporí

22.12.2021 (Webnoviny.sk) – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nepodporí v parlamente prípadný návrh, aby sa mohlo konať referendum o predčasných voľbách. Ak by s takýmto návrhom prišiel predseda Sme rodina Boris Kollár do parlamentu, tak „ten neprejde“. Po rokovaní vlády to uviedol líder OĽaNO Igor Matovič.

Podľa Matoviča je OĽaNO v súlade so svojím programom za to, aby sa referendá diali vždy s najbližšími voľbami a ušetrili sa tak peniaze, „s jedinou výnimkou, aby referendum nemohlo byť o predčasných voľbách“.

Kollár avizoval, že chce začiatkom nového roka zvolať lídrov parlamentných strán k okrúhlemu stolu. Plánuje s nimi prediskutovať zmenu ústavy, ktorá by mala umožniť skrátenie volebného obdobia aj na základe referenda. Matovič na stretnutie šéfov strán príde, pretože Kollár „má dobrú kávu“.

Viac k témam: Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Predseda hnutia Sme rodina, Referendum o predčasných voľbách
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič ide za Kollárom iba na „dobrú kávu“, referendum o predčasných voľbách OĽaNO nepodporí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj o desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *