Home / EKONOMIKA / Matovič podľa Sulíka blokuje pomoc vyplácanú pre dotácie na nájmy, spája to s navýšením rozpočtu

Matovič podľa Sulíka blokuje pomoc vyplácanú pre dotácie na nájmy, spája to s navýšením rozpočtu

26.5.2021 (Webnoviny.sk) – Minister financií Igor Matovič blokuje podľa šéfa rezortu hospodárstva Richarda Sulíka pomoc, ktorú jeho ministerstvo vypláca v rámci dotácií na nájmy pre kreatívny priemysel, nepravidelnú autobusovú dopravu a športovcov.

Sulík to vyhlásil po stredajšom rokovaní vlády. „Bezdôvodne to spája s navýšením rozpočtu,” dodal. Zároveň pripomenul, že o financie žiadali expremiéra ešte pred tým, ako sa začalo rokovať o rozpočte.

Posledná žiadosť je na rezorte financií už asi mesiac. Vyplatenie ďalších zdrojov teda podľa Sulíka nie je v ich rukách, akonáhle ministerstvo financií prostriedky uvoľní, budú vyplatené.

Viac k témam: dotácie na nájomné, Ekonomické dopady koronavírusu, finančná pomoc
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič podľa Sulíka blokuje pomoc vyplácanú pre dotácie na nájmy, spája to s navýšením rozpočtu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *