Home / SVET / Japonsko čiastočne uvoľňuje lockdown, krajina sa snaží udržať ekonomické obmedzenia na minime

Japonsko čiastočne uvoľňuje lockdown, krajina sa snaží udržať ekonomické obmedzenia na minime

26.2.2021 (Webnoviny.sk) – V šiestich japonských mestách prestane počas víkendu platiť núdzový stav, ktorý krajina zaviedla v úsilí o spomalenie šírenia koronavírusu. V metropole Tokio a troch susediacich prefektúrach bude pokračovať ešte ďalší týždeň. Oznámila to v piatok japonská vláda.

Núdzový stav v krajine naposledy predlžovali začiatkom februára. Pôvodne mal do 7. marca platiť v Tokiu a deviatich prefektúrach. Čiastočný ústup od lockdownu v týždňovom predstihu odráža politiku japonskej vlády, ktorá sa snaží udržať ekonomické obmedzenia na minime.

Viac o téme: Koronavírus

Núdzový stav neznamená tvrdý lockdown, obyvateľom však odporúčajú čo najviac obmedziť pohyb na verejnosti. Reštaurácie a bary majú zatvoriť o 20:00. Na rozdiel od mnohých iných krajín núdzový stav nie je spojený so sankciami za nedodržanie pravidiel. Obchody a školy zostávajú otvorené. S obmedzenými počtami účastníkov môžu pokračovať v činnosti kiná, múzeá a rôzne ďalšie podujatia pre verejnosť.

Japonsku sa napriek uvoľnenému prístupu podarilo udržať počty obetí pandémie na pomerne nízkych úrovniach. V krajine, ktorá má 127 miliónov obyvateľov, si ochorenie COVID-19 podľa oficiálnych údajov doteraz vyžiadalo viac ako 7 700 obetí.

Viac k témam: Koronavírus, lockdown, núdzový stav
Zdroj: Webnoviny.sk – Japonsko čiastočne uvoľňuje lockdown, krajina sa snaží udržať ekonomické obmedzenia na minime © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *