Home / šport / Ostatné športy / Majsterkou sveta v zjazde sa stala Suterová, Ledeckej sa opäť ušlo len štvrté miesto

Majsterkou sveta v zjazde sa stala Suterová, Ledeckej sa opäť ušlo len štvrté miesto

13.2.2021 (Webnoviny.sk) – Švajčiarka Corinne Suterová sa stala majsterkou sveta v zjazde, v sobotu sa na šampionáte v talianskej Cortine d’Ampezzo najlepšie vyrovnala s nástrahami trate a získala už druhú medailu na aktuálnych MS.

Dvadsaťšesťročná Suterová triumfovala s náskokom 20 stotín sekundy pred Nemkou Kirou Weidleovou, tretia skončila ďalšia švajčiarska reprezentantka Lara Gutová-Behramiová s mankom 0,37 s na víťazku. Suterová si s Gutovou-Behramiovou zopakovali pódiové umiestnenie zo štvrtkového superobrovského slalomu, keď zlato brala Gutovou-Behramiovou a Suterová obsadila druhú priečku.

Vlhová neštartovala

Smolu mala opäť Češka Ledecká, ktorá opäť skončila štvrtá. Vo štvrtok ju od bronzu delilo šesť stotín sekundy, v sobotňajšom zjazde na medailu stratila sedem stotín.

V zjazde neštartovala líderka celkového hodnotenia Svetového pohára Petra Vlhová ani Američanka Mikaela Shiffrinová, obe sa na súťažnom svahu predstavia až v pondelok v kombinácii. Na štart sa postavilo iba 31 žien, zjazd nedokončila iba Srbka Nevena Ignjatovičová.

Talianky bez medaily

Domáce Talianky zostali opäť bez medaily, najlepšia z nich bola Elena Curtoniová na ôsmej pozícii. Všetko však mohlo byť inak, no Sofia Goggiová, ktorá v tejto sezóne vyhrala štyri z piatich zjazdov SP, na MS absentuje kvôli nedávnemu smolnému zraneniu kolena.

V nedeľu 14.2. je v Cortine d’Ampezzo na programe zjazd mužov, v pondelok okrem žien absolvujú kombináciu aj muži.

Viac k témam: majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Majsterkou sveta v zjazde sa stala Suterová, Ledeckej sa opäť ušlo len štvrté miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita opäť pokoril vlastný rekord, má za sebou už 29 výstupov na Mount Everest

Vlani po dvoch výstupoch informoval, že s lezením neprestane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *