Home / POLITIKA / Načo sa toto celé robilo? Sulík ostro kritizuje vládu za predĺžený núdzový stav

Načo sa toto celé robilo? Sulík ostro kritizuje vládu za predĺžený núdzový stav

11.11.2020 (Webnoviny.sk) – Minister hospodárstva Richard Sulík kritizuje posledné kroky štátu prijímané v boji s pandémiou. „Celé Slovensko strpelo testovanie nie preto, že by mali obsesiu vo vŕtaní sa v nose, ale preto, lebo uverilo sľubu, že bude lepšie,“ uvádza minister na sociálnej sieti. Podľa neho však občania dostali plošné predĺženie núdzového stavu.

Historický kolaps prevádzok

Gastro, šport, kultúra, fitnesscentrá, ktoré sú podľa Sulíka zdevastované a zažívajú historický kolaps zase majú suplovať štát a premeniť svoje prevádzky na testovacie centrá.

„Tak načo sa to celé robilo? Zistili sme, kde sú ohniská, môžeme pekne rozlíšiť okresy, kde treba tvrdšie opatrenia. Vieme to určiť pomaly na ulicu presne! Počúvajme našich vedcov, ktorí toto tvrdia a mohli by sme konečne slobodnejšie dýchať,“ vyzýva minister.

Antigénové testovanie raz za tri týždne

Slovensko možno čaká komunitné testovanie antigénovými testami raz za tri týždne. Predseda vlády Igor Matovič to ponúkol zástupcom odvetví postihnutých pandémiou.

Viac o téme: Koronavírus

Ako premiér uviedol na tlačovej konferencii, už by to nebola prioritne úloha štátu, ale hlas jednotlivých komunít, ktoré by na testovanie pozývali klientov a ľudí, ktorí využívajú ich služby.

Sami by tak zriadili testovanie na školách, v reštauráciách, divadlách, na štadiónoch, v posilňovniach či v kostoloch alebo na farách. Štát by pritom zabezpečil potrebný materiál a do každého tímu jednu osobu ako dohľad nad kvalitou testovania.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus, minister hospodárstva SR, núdzový stav
Zdroj: Webnoviny.sk – Načo sa toto celé robilo? Sulík ostro kritizuje vládu za predĺžený núdzový stav © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ťažká dilema Petra Pellegriniho

Blížia sa prezidentské voľby a podľa prieskumov verejnej mienky má Pellegrini veľkú šancu, že v …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *