Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Volkswagen kupuje 50 percent čínskej automobilky, ide tak o najväčšiu zahraničnú investíciu do elektromobility

Volkswagen kupuje 50 percent čínskej automobilky, ide tak o najväčšiu zahraničnú investíciu do elektromobility

29.5.2020 (Webnoviny.sk) – Nemecká automobilka Volkswagen investuje 2 miliardy eur do čínskeho sektora výroby elektrických áut. Ide o najväčšiu zahraničnú investíciu ohlásenú po tom, ako sa ekonomika krajiny začala znova otvárať po pandémii koronavírusu.

Volkswagen v piatok informoval, že kúpi 50 percentný podiel v spoločnosti Jianghuai Automobile Group (JAC), ktorá je matkou JAC Volkswagen.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Nemecká automobilka zároveň zvýši svoj podiel v JAC z 50 na 75 percent. Volkswagen uviedol, že transakcia by sa mala uzavrieť v tomto roku po schválení regulačnými úradmi.

Volkswagen zároveň informoval, že kúpil 26-percentný podiel výrobcu batérií Gotion. Nemecká firma konštatovala, že sa tak stala prvým globálnym výrobcom áut, ktorý priamo investuje do čínskeho výrobcu batérií.

Vládnuca čínska komunistická strana v roku 2018 zrušila obmedzenia na zahraničné vlastníctvo výrobcov elektrických vozidiel s cieľom podporiť rozvoj tohto odvetvia.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, elektromobilita, investícia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagen kupuje 50 percent čínskej automobilky, ide tak o najväčšiu zahraničnú investíciu do elektromobility © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *