Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Fiat, Honda i Toyota plánujú spustiť výrobu do polovice apríla, ak im to epidémia umožní

Fiat, Honda i Toyota plánujú spustiť výrobu do polovice apríla, ak im to epidémia umožní

27.3.2020 (Webnoviny.sk) – Automobilky Fiat Chrysler, Honda a Toyota pripravujú otvorenie severoamerických závodov, ktoré sú uzavreté, aby boli zamestnanci chránení pred koronavírusom. Výrobcovia áut plánujú obnovenie produkcie začiatkom alebo v polovici apríla.

Honda chce znovu otvoriť závody v USA a Kanade 7. apríla, Toyota chce výrobu v severoamerických závodoch znova začať 20. apríla. Fiat Chrysler zamýšľa opätovné otvorenie závodov v USA a Kanade 14. apríla. Automobilka General Motors sa ešte nerozhodla, kedy produkciu opäť naštartuje. Väčšina automobiliek uviedla, že budú monitorovať epidémiu a rozhodnutia v prípade potreby upravia.

Viac o téme: Koronavírus

Snaha výrobcov áut v USA o oživenie výroby prichádza v čase, keď sa odhaduje, že predaj nových áut v marci dramaticky klesol. Stránka Edmunds.com predpokladá, že marcový predaj sa medziročne zmenšil o takmer 36 percent.

Dr. Amesh Adalja, odborník na infekčné choroby v Centre pre bezpečnosť zdravia na Johns Hopkins University uviedol, že do 14. apríla budú experti mať lepšiu predstavu o trajektórii nových prípadov nákazy koronavírusom a o tom, či závody môžu fungovať s primeranou sociálnou izoláciou. Rozhodnutia o otvorení závodov by mali byť založené na miestnom šírení vírusu, uviedol.

Automobilka Ford už skôr oznámila, že chce obnoviť výrobu v severoamerických montážnych závodoch, ktoré sú zatvorené pre riziko šírenia koronavírusu. Firma plánuje opäť otvoriť závod v Mexiku 6. apríla a závody v štátoch Kentucky, Ohio a Kansas 14. apríla. Ford vo vyhlásení konštatoval, že uplatní dodatočné bezpečnostné opatrenia na ochranu pracovníkov, ale podrobnosti zverejní neskôr.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, General Motors (GM), Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Fiat, Honda i Toyota plánujú spustiť výrobu do polovice apríla, ak im to epidémia umožní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *