Home / šport / Ostatné športy / Olympijskú kvalifikáciu v boxe prerušia, Viliam Tankó má stále šancu dostať sa do Tokia

Olympijskú kvalifikáciu v boxe prerušia, Viliam Tankó má stále šancu dostať sa do Tokia

16.3.2020 (Webnoviny.sk) – Európska časť kvalifikácie boxerov o miestenku na tohtoročné olympijské hry v japonskom Tokiu bude od utorka prerušená na neurčito. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) bol nútený pozastaviť podujatie v Londýne pre zdravotné hrozby a cestovné obmedzenia spojené so šírením koronavírusu. Pondelňajší večerný program sa však uskutoční podľa plánu.

Potrebuje výhrať nad Rusom

Slovák Viliam Tankó sa v ňom predstaví v osemfinále hmotnostnej kategórie do 57 kg a v prípade víťazstva nad Rusom Albertom Batyrgazievom získa olympijskú miestenku. Informácie priniesol oficiálny web turnaja.

Viac o téme: Koronavírus

V rámci pondelňajšieho popoludňajšieho programu sa darilo Andrejovi Csemezovi v kategórii do 75 kg, ktorý triumfoval nad Poliakom Ryszardom Lewickim 5:0 na body a vybojoval si postup do osemfinále.

V ňom by si mal v budúcnosti zmerať sily so Španielom Miguelom Cuadradom Entrenom. V spomenutej hmotnostnej kategórii získa miestenku na OH šesť boxerov.

Strnisko radšej odišiel domov

Šancu postúpiť na OH už dávnejšie stratili Michal Takács a Dávid Michálek. Prvý menovaný podľahol v kategórii do 63 kg Moldavčanovi Alexandruovi Parasčivovi, v kategórii do 91 kg Michálek nestačil na Poliaka Mateusza Masternaka.

Ešte pred začiatkom podujatia sa Matúš Strnisko rozhodol opustiť dejisko a odcestovať domov z preventívnych dôvodov.

Súťažného vystúpenia v Londýne sa zatiaľ nedočká Jessica Triebeľová. V hmotnostnej kategórii do 60 kg mala v utorok popoludní nastúpiť proti Talianke Rebecce Nicoliovej.

Cieľom MOV je rozdeliť olympijské miestenky v boxe v priebehu mája alebo júna, v ideálnom prípade priamo v ringu. Bližšie informácie však poskytne neskôr vzhľadom na nestabilnú situáciu.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Olympijskú kvalifikáciu v boxe prerušia, Viliam Tankó má stále šancu dostať sa do Tokia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *