Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Volkswagen v Kanade čelí žalobe, dovážané autá mali porušovať normy v oblasti emisií

Volkswagen v Kanade čelí žalobe, dovážané autá mali porušovať normy v oblasti emisií

10.12.2019 (Webnoviny.sk) – Kanadská vláda obžalovala nemeckú automobilku Volkswagen za to, že do krajiny dovážala vozidlá, o ktorých vedenie firmy vedelo, že porušujú normy v oblasti emisií. Nemecký výrobca áut čelí obžalobe z porušenia kanadského zákona na ochranu životného prostredia, pretože v rokoch 2008 až 2015 do krajiny doviezol 128 tis. automobilov, ktoré nespĺňali emisné normy. Firma je obžalovaná aj z poskytovania zavádzajúcich informácií.

Spoločnosť Volkswagen v tejto súvislosti zverejnila vyhlásenie, v ktorom uviedla, že s kanadskými vyšetrovateľmi úplne spolupracuje, pričom pred prvým pojednávaním na súde v Toronte, ktoré bude v piatok, je pripravená dohoda. „Zúčastnené strany súdu predložia na posúdenie navrhnutú dohodu o treste,“ konštatuje vyhlásenie.

Súdne stíhanie Volkswagenu v Kanade prichádza viac ako štyri roky po tom, ako sa automobilka priznala, že v 11 mil. vozidlách po celom svete inštalovala softvér, ktorý manipuloval výsledky emisných testov. Volkswagen v USA v marci 2017 priznal vinu a boli mu uložené pokuty v sume vyše 4,3 mld. USD.

(1 EUR = 1,1075 USD)

Viac k témam: emisie, žaloba
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagen v Kanade čelí žalobe, dovážané autá mali porušovať normy v oblasti emisií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *