Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Obchodná vojna s USA vplýva na predaj áut v Číne, elektromobily čelia prvému prepadu v roku

Obchodná vojna s USA vplýva na predaj áut v Číne, elektromobily čelia prvému prepadu v roku

13.8.2019 (Webnoviny.sk) – Predaj áut na čínskom trhu v júli opäť oslabil. Čínske združenie výrobcov automobilov (CAAM) v utorok informovalo, že odbyt vozidiel SUV, sedanov a malých dodávok sa v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka znížil o 3,9 percenta na 1,5 mil. kusov.

Nižší dopyt je odrazom spomaľovania čínskej ekonomiky v čase pokračujúcej obchodnej vojny s USA.

Čínsky automobilový trh rástol naposledy v júni 2018, predaje odvtedy každý mesiac klesali. Výnimku v sledovanom období predstavovali iba elektrické a hybridné autá. Ich odbyt v niektorých mesiacoch vykazoval medziročné prírastky aj o takmer 100 percent. V júli sa však v tomto segmente predalo 80 tis. áut, čo znamená medziročný pokles o 4,7 %.

Čínska vláda postupne zastavuje dotácie na kúpu hybridov a elektromobilov, v dôsledku čoho výrobcovia prenášajú zvýšené náklady na spotrebiteľov, uviedla agentúra AP.

Viac k témam: elektromobily, predaj áut
Zdroj: Webnoviny.sk – Obchodná vojna s USA vplýva na predaj áut v Číne, elektromobily čelia prvému prepadu v roku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *