Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka Fiat Chrysler stiahla ponuku na fúziu s Renaultom, na vine je vraj francúzska vláda

Automobilka Fiat Chrysler stiahla ponuku na fúziu s Renaultom, na vine je vraj francúzska vláda

PARÍŽ 6. júna (WebNoviny.sk) – Taliansko-americká automobilka Fiat Chrysler náhle stiahla ponuku na fúziu s francúzskym výrobcom áut Renault. Fiat v stredu večer uviedol, že na vine je francúzska vláda a dodal, že politická atmosféra v krajine by zabránila úspešnému zlúčeniu. Vláda Francúzska vlastní 15 percent Renaultu a musela by fúziu schváliť.

„Vo Francúzsku v súčasnosti neexistujú politické podmienky na to, aby sa takéto spojenie úspešne zrealizovalo,“ uviedol Fiat Chrysler vo vyhlásení. Predstaviteľ francúzskej vlády sa však vyjadril odlišne. Uviedol, že požiadavky vlády zverejnili včas a nezmenili sa. Vláda chcela garancie, že sa nezatvoria nijaké francúzske závody a nezrušia sa nijaké pracovné miesta.

Fiat koncom mája navrhol, aby sa obe firmy spojili s tým, že v kombinovanej spoločnosti by mali 50-percentné podiely. Podľa taliansko-americkej automobilky by sa fúziou usporilo viac ako 5 mld. eur ročne v rámci výdavkov a nákladov na vývoj samoriadených a elektrických vozidiel.

Viac k témam: Fiat Chrysler, Renault
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Fiat Chrysler stiahla ponuku na fúziu s Renaultom, na vine je vraj francúzska vláda © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *