Home / šport / Ostatné športy / Slovák Sabbatini dosiahol na turnaji RBC Heritage najlepší výsledok v sezóne

Slovák Sabbatini dosiahol na turnaji RBC Heritage najlepší výsledok v sezóne

HILTON HEAD ISLAND 22. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Rory Sabbatini obsadil konečné delené desiate miesto na golfovom turnaji RBC Heritage (dotácia 6,9 mil. USD) na Hilton Head Island v Južnej Karolíne, ktorý bol súčasťou seriálu PGA Tour.

Sabbatinimu nevyšiel záver

Rodák z juhoafrického Durbanu figuroval po troch dňoch na druhej priečke, ale záverečné kolo mu nevyšlo podľa predstáv. Zahral v ňom dva údery nad par ihriska a dosiahol celkové skóre -7.

Štyridsaťtriročný golfista síce nezískal svoj siedmy titul na úrovni PGA Tour, ale dosiahol najlepší výsledok v aktuálnej sezóne a v slovenských farbách sa premiérovo ocitol v najlepšej desiatke. Doteraz bolo jeho maximom 18. miesto z marcového Valspar Championship.

Pan triumfoval so skóre -12

Víťazom RBC Heritage sa stal Taiwančan žijúci v Spojených štátoch amerických C. T. Pan, ktorý triumfoval so skóre -12 a o jeden úder zdolal domáceho Matta Kuchara. Na tretej priečke s výsledkom -10 sa zoradili Američania Patrick Cantlay so Scottom Piercym a Ír Shane Lowry.

Pan si pripísal prvé víťazstvo na turnaji kategórie PGA Tour a po výbornom nedeľňajšom výkone neskrýval dojatie. „Sen sa stal skutočnosťou. Pre tento moment som prišiel USA, študoval som tu a trénoval. Za pomoc a podporu ďakujem svojej manželke, ktorá musela zostať s deťmi doma a nemohla ma prísť povzbudiť,“ uviedol v prvom televíznom rozhovore 27-ročný hráč.

Viac k témam: PGA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovák Sabbatini dosiahol na turnaji RBC Heritage najlepší výsledok v sezóne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *