Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Nemocnice nesúhlasia so znižovaním počtu žiakov na stredných zdravotníckych školách

Nemocnice nesúhlasia so znižovaním počtu žiakov na stredných zdravotníckych školách

BRATISLAVA 16. januára (WebNoviny.sk) – Asociácia nemocníc slovenska (ANS) nesúhlasí so znižovaním počtu žiakov na stredných zdravotníckych školách. Svojím vyhlásením reagovala na medializované informácie, podľa ktorých na stredných zdravotníckych školách bude v budúcom školskom roku menej žiakov.

„ANS dlhodobo upozorňuje na nedostatok lekárov, sestier a ďalších zdravotníckych pracovníkov, keďže situácia v zdravotníctve v dôsledku nedostatku zdravotníckeho personálu je kritická,“ uviedla asociácia.

Asociácia ďalej informovala, že o tejto téme opakovane rokovala s Ministerstvom zdravotníctva SR (MZ SR), a preto nerozumie jeho postoju, že obsadenosť zdravotníckych škôl považuje za dostatočnú.

„V prípade prehlbovania nedostatku zdravotníckeho personálu v nemocniciach združených v ANS, ako sme už viackrát avizovali, bude ohrozené poskytovanie zdravotnej starostlivosti. ANS preto žiada MZ SR, aby sa zasadilo o nápravu,“ ukončila asociácia.

Agentúra SITA požiada o stanovisko ministerstvo zdravotníctva.

Viac k témam: ANS Asociácia nemocníc Slovenska, minister zdravotníctva SR, Ministerstvo zdravotníctva SR, stredné zdravotnícke školy, zdravotníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemocnice nesúhlasia so znižovaním počtu žiakov na stredných zdravotníckych školách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *