Home / šport / Ostatné športy / Organizátori museli zrušiť preteky v St. Antone, očakáva sa poriadna snehová nádielka

Organizátori museli zrušiť preteky v St. Antone, očakáva sa poriadna snehová nádielka

ST. ANTON 9. januára (WebNoviny.sk) – Výrazné sneženie prinútilo organizátorov zrušiť preteky Svetového pohára v zjazde a super G žien v rakúskom St. Antone naplánované na najbližší víkend.

Podľa rakúskych médií v najbližších dňoch napadne v St. Antone až meter snehu. Najbližšie podujatie SP žien v rýchlostných disciplínach sa tak uskutoční až v dňoch 19.-20. januára v talianskom stredisku Cortina d’Ampezzo.

Minimálne do budúceho týždňa sa odkladá aj návrat americkej lyžiarky Lindsey Vonnovej do seriálu SP. Tridsaťštyriročná pretekárka sa zranila v novembri, keď si na tréningu spôsobila úraz kolena. Vonnová je s 82 víťazstvami v SP historickou líderkou medzi ženami.

Absolútnym rekordérom je Ingemar Stenmark (86 triumfov) a práve túžba predstihnúť legendárneho Švéda prinútila Vonnovú predĺžiť si kariéru ešte o jednu sezónu. Pôvodne chcela skončiť po februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu, kde vybojovala bronz v zjazde. V kráľovskej disciplíne je aj olympijskou šampiónkou z Vancouveru 2010.

Viac k témam: silné sneženie, super G, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Organizátori museli zrušiť preteky v St. Antone, očakáva sa poriadna snehová nádielka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *