Home / EKONOMIKA / Dajte nám dôkaz, že predstavujeme bezpečnostné riziko, vyzýva firma Huawei vlády USA aj Austrálie

Dajte nám dôkaz, že predstavujeme bezpečnostné riziko, vyzýva firma Huawei vlády USA aj Austrálie

PEKING 18. decembra (WebNoviny.sk) – Predseda dozornej rady čínskeho výrobcu telekomunikačných zariadení Huawei vyzval USA, Austráliu a vlády iných krajín, aby poskytli dôkazy podporujúce tvrdenia, že tento technologický gigant predstavuje bezpečnostné riziko.

Obvinenia voči najväčšiemu svetovému dodávateľovi sieťových zariadení pramenia z „ideológie a geopolitiky,“ posťažoval sa Ken Hu v utorok. Zároveň varoval, že vylúčenie firmy Huawei pri uvádzaní telekomunikačných sietí piatej generácie na trh zvýši náklady a zabrzdí inovácie.

Ak vlády majú dôkazy, „malo by sa to zverejniť“, povedal Ken Hu americkým, európskym a ázijským novinárom, ktorých pozvali do sídla spoločnosti Huawei v rámci snahy zmierniť obavy, ktoré sú podľa firmy neopodstatnené.

Austrália a Nový Zéland zakázali používanie technológií firmy Huawei v G5 sieťach. USA a Taiwan tiež obmedzili používanie produktov spoločnosti Huawei a japonská agentúra pre kybernetickú bezpečnosť uviedla, že niektorí dodávatelia, vrátane firmy Huawei, ktorí sú považovaní za vysoko rizikových, budú vylúčení z vládneho obstarávania.

Viac k témam: Austrália, bezpečnostné riziko, Huawei, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Dajte nám dôkaz, že predstavujeme bezpečnostné riziko, vyzýva firma Huawei vlády USA aj Austrálie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Fico po rokovaní na ministerstve investícií skritizoval predchádzajúce vlády a pripomenul dôležitosť európskych zdrojov (video)

Slovensko ako členský štát Európskej únie podľa neho môže čerpať významné finančné objemy z európskych fondov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *