Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Brusel vyšetruje automobilky BMW, Daimler a Volkswagen pre technológie na zníženie emisií

Brusel vyšetruje automobilky BMW, Daimler a Volkswagen pre technológie na zníženie emisií

BRUSEL 18. septembra (WebNoviny.sk) – Protimonopolný úrad Európskej únie prešetruje, či automobilky BMW, Daimler a Volkswagen neuzavreli dohodu o obmedzení vývoja systémov kontroly emisií áut a ich uvádzania na trhu.

Európska komisia (EK) v utorok uviedla, že dostala informácie o tom, že BMW, Daimler, Volkswagen a divízie Volkswagenu Audi a Porsche sa stretávali, aby diskutovali o čistých technológiách zameraných na zníženie emisií automobilov.

Odporúčame:
Investori žiadajú odškodné od Volkswagenu v miliardách eur, môže za to emisný škandál

Prešetrovanie sa sústreďuje na to, či sa automobilky nedohodli, že nebudú navzájom súťažiť pri vývoji a uvádzaní technológií obmedzujúcich znečisťovanie benzínovými a dieselovými osobnými autami.

Odporúčame:
Ratingová agentúra Moody’s zlepšila emisný rating Cypru o jeden stupeň

Európska komisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová uviedla, že „ak sa takáto dohoda dokáže, mohlo jej výsledkom byť upieranie príležitostí pre spotrebiteľov kupovať menej znečisťujúce autá napriek dostupnosti technológie pre výrobcov.“ EK konštatovala, že hĺbkové prešetrovanie považuje za prioritu.

Viac k témam: automobilka Daimler, BMW, emisie, Európska komisia (EK), Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Brusel vyšetruje automobilky BMW, Daimler a Volkswagen pre technológie na zníženie emisií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *