Home / šport / Tenis / Serena Williamsová emocionálne nezvládla finále US Open, rozplakala sa a rozhodcu nazvala sexistom

Serena Williamsová emocionálne nezvládla finále US Open, rozplakala sa a rozhodcu nazvala sexistom

NEW YORK 9. septembra (WebNoviny.sk) – Generačným súbojom by sa dalo nazvať sobotňajšie finále dvojhry štvrtého a záverečného grandslamu tenisovej sezóny US Open.

Dvadsaťročná devätnástka turnaja Naomi Osaková z Japonska si až nečakane ľahko poradila za 69 minút so sedemnástou nasadenou Serenou Williamsovou – šesťnásobnou víťazkou vo Flushing Meadows – 6:2, 6:4.

V druhom sete stratila nervy

Tridsaťšesťročná Williamsová sa mohla stať najstaršou grandslamovou šampiónkou, a možno aj preto svoju prehru niesla ťažko. Po zápase dokonca odmietla podať ruku empajrovému rozhodcovi a neskôr ho obvinila zo sexizmu.

Odporúčame:
Aktualizované: Naomi Osaková sa stala šampiónkou US Open, vo finále prekvapujúco pokorila Serenu Williamsovú

Skúsená americká tenistka sa dostala prvýkrát do konfliktu s rozhodcom v prvom sete, keď ju upozornil na nepovolený koučing od trénera Patricka Mouratogloua. Druhé upozornenie prišlo v druhom sete. Serena za stavu 3:1 prišla o svoje podanie, v návale zlosti roztrieskala raketu a za trest prišla o fiftín.

Keď sa Osakovej podarilo otočiť priebeh druhého setu na 4:3, Williamsová definitívne stratila nervy, vynadala arbitrovi Carlosovi Ramosovi do zlodejov a prišla o celý gem. „Ste klamár. Už nikdy nebudete rozhodovať moje zápasy. Kedy sa mi plánujete ospravedlniť, povedzte, že vás to mrzí,“ nakričala na portugalského rozhodcu.

Williamsovú premohli emócie a rozplakala sa

Mladšia zo známych tenisových sestier však zašla po zápase ešte ďalej. Rozhodcu otvorene nazvala sexistom a vylúčená nie je ani žaloba. „V mužskom tenise by sa to nikdy nestalo. Už som videla, ako nazvali rozhodcu oveľa horšími výrazmi ako zlodej, a nič sa nestalo. To, že mi odobral gem za to, čo som mu povedala, považujem za sexistické, k mužovi by si to nedovolil. Ničí ma to, ale budem pokračovať v boji za práva žien,“ povedala rozčertená Serena Williamsová.

Odporúčame:
Bola to smutná šou Sereny, Osaková podávala ako búrka, reagujú médiá na triumf Osakovej na US Open

Hnev zdolanej finalistky takmer zatienil úspech jej súperky. Iba dvadsaťročná devätnásta hráčka rebríčka WTA sa stala prvou Japonkou, ktorá zvíťazila v dvojhre na grandslame. Jej triumf však tiež poznačila vybičovaná atmosféra, premohli ju emócie a pustila sa do plaču.

Serena Williamsová si možno neskôr uvedomila, že jej správanie nebolo hodné jej povesti a formátu a dodatočne záver okomentovala: „Cítila som sa naozaj zle. Plakala som aj Naomi plakala a pritom zvíťazila.“

Viac k témam: Naomi Osaková, Serena Williamsová, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Serena Williamsová emocionálne nezvládla finále US Open, rozplakala sa a rozhodcu nazvala sexistom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *