Home / EKONOMIKA / Prezident Trump očakáva, že sa Kanada pripojí k zmluve nahradzujúcej dohodu NAFTA

Prezident Trump očakáva, že sa Kanada pripojí k zmluve nahradzujúcej dohodu NAFTA

WASHINGTON 30. augusta (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump je presvedčený, že Kanada sa pripojí k novej obchodnej zmluve, ktorú USA pripravili s Mexikom, pričom má nahradiť Severoamerickú dohodu o voľnom obchode (NAFTA).

„Myslím si, že Kanada veľmi chce dosiahnuť dohodu,“ povedal Trump novinárom v stredu v Bielom dome. Informuje o tom internetová stránka americkej televíznej stanice CNBC.

Odporúčame:
Podľa Macrona pravidlá svetového obchodu nefungujú, preto plánuje rokovanie aj s Trumpom

Trump zároveň zopakoval piatkový termín, do ktorého sa má Kanada k novej zmluve pripojiť. „Chcú byť súčasťou dohody,“ povedal americký prezident o Kanade.

„Dali sme termín do piatka a domnievam sa, že k tomu pravdepodobne smerujeme,“ dodal. Kanadská ministerka zahraničných vecí Chrystia Freelandová uviedla, že jej krajina sa snaží o kompromisy výhodné pre všetky strany.

Viac k témam: Donald Trump, Kanada, Mexiko, NAFTA Severoamerická dohoda o voľnom obchode
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Trump očakáva, že sa Kanada pripojí k zmluve nahradzujúcej dohodu NAFTA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Fico po rokovaní na ministerstve investícií skritizoval predchádzajúce vlády a pripomenul dôležitosť európskych zdrojov (video)

Slovensko ako členský štát Európskej únie podľa neho môže čerpať významné finančné objemy z európskych fondov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *