Home / SVET / Trump oznámil, že z Bieleho domu odíde právny poradca McGahn

Trump oznámil, že z Bieleho domu odíde právny poradca McGahn

WASHINGTON 29. augusta (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump oznámil, že z Bieleho domu na jeseň odíde právny poradca Don McGahn.

Trump to ohlásil na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter, kde uviedol, že McGahn opustí svoju funkciu po tom, ako Senát bude hlasovať o schválení Bretta Kavanaugha za sudcu Najvyššieho súdu. „Pracoval som s Donom po dlhý čas a naozaj si cením jeho službu,“ napísal v tweete šéf Bieleho domu.

Odporúčame:
Po kritike verejnosti vzdal Trump poctu zosnulému senátorovi McCainovi, na pohrebe sa nezúčastní

McGahn zohral dôležitú rolu pri Trumpových personálnych zmenách vo federálnom súdnictve, pri prezidentovom výbere sudcu najvyššieho súdu Neila Gorsucha aj pri nominácii spomínaného Kavanaugha.

Jeho pôsobenie však vlani poznačil nepokoj okolo špeciálneho prokurátora Roberta Muellera, ktorý vyšetruje údajné zasahovanie Ruska do prezidentských volieb. Prezident chcel Muellera prepustiť, no McGahn mu pohrozil vlastnou výpoveďou, ak sa o to bude ďalej pokúšať.

Viac k témam: Biely dom, Don McGahn, Donald Trump
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump oznámil, že z Bieleho domu odíde právny poradca McGahn © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty na univerzitách neutíchajú. Došlo k stovkám zatknutí aj zraneniam zasahujúcich policajtov

Protestné stanové tábory sa rozšírili po celých Spojených štátov a spojili študentov z rôznych prostredí, vrátane Palestínčanov, Arabov, židov a moslimov, v odsúdení izraelského bombardovania Pásma Gazy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *