Home / SVET / Tisícky detí v Pensylvánii boli sexuálne zneužívané kňazmi, v správe sú aj konkrétne prípady

Tisícky detí v Pensylvánii boli sexuálne zneužívané kňazmi, v správe sú aj konkrétne prípady

HARRISBURG 15. augusta (WebNoviny.sk) – Len v jednom americkom štáte – Pensylvánii – kňazi Rímskokatolíckej cirkvi zneužívali od roku 1940 viac ako tisíc detí. Vyplýva to z vyše 900-stranovej správy, ktorú tento týždeň zverejnila štátna komisia vyšetrujúca tieto zločiny.

Na zneužívaní sa údajne v spomínanom období podieľalo takmer 300 kňazov. Správa uvádza, že tieto údaje nemusia byť kompletné, keďže niektoré informácie v archívoch chýbajú, a niektoré prípady sa vôbec nikdy nemuseli dostať na verejnosť.

Odporúčame:
V Nemecku odsúdili matku a jej partnera za znásilňovanie jej syna, predávali ho aj na internete

Správa obviňuje hodnostárov pensylvánskej arcidiecézy z toho, že tieto činy systematicky zakrývali pred verejnosťou. „Kňazi znásilňovali malé deti, a tí, ktorí boli za nich zodpovední, nielenže nič neurobili, ale to ešte aj všetko skrývali,“ uvádza sa v materiáli.

Správa podrobne opisuje niektoré otrasné prípady, vrátane toho, ako istý kňaz znásilnil sedemročné dievčatko, keď ju bol navštíviť v nemocnici po tom, ako jej vyberali mandle, či prípad chlapca, ktorého kňaz prinútil k orálnemu sexu a následne mu vymyl ústa svätenou vodou.

Viac k témam: Rímskokatolícka cirkev, sexuálne zneužívanie detí, sexuálny škandál kňazov, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Tisícky detí v Pensylvánii boli sexuálne zneužívané kňazmi, v správe sú aj konkrétne prípady © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka Čaputová je z východu nadšená, v Prešove navštívila evanjelické gymnázium či prieskumný prápor (foto)

Prezidentka sa stretla aj s členmi umeleckého súboru Divadla Alexandra Duchnoviča.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *