Home / šport / Tenis / České tenistky Krejčíková a Siniaková získali titul vo štvorhre Wimbledonu

České tenistky Krejčíková a Siniaková získali titul vo štvorhre Wimbledonu

LONDÝN 14. júla (WebNoviny.sk) – České tenistky Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková nasadené ako tretie zvíťazili nad dvanástkami „pavúka“ americko-českým duom Nicole Melicharová, Květa Peschkeová za 92 minút 6:4, 4:6, 6:0 v sobotňajšom finále štvohry žien na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne (2. – 15. júla, celková dotácia 34 miliónov libier, tráva).

Víťazky si podelia odmenu 450 000 libier pred zdanením a do rebríčka si pripíšu 2000 bodov, zdolaný pár obdrží prémiu vo výške 225 000 libier pred zdanením a 1300 bodov do renkingu.

Odporúčame:
Angelique Kerberová vo finále zdolala Serenu Williamsovú, prvýkrát sa stala víťazkou Wimbledonu

Dvadsaťdvaročná Barbora Krejčíková a rovnako stará Kateřina Siniaková hrajú spoločne iba od začiatku prebiehajúcej sezóny. Na konte majú jeden spoločný triumf, keď zvíťazili na prestížnom Roland Garros. Obe tenistky sa spoločne tešili z triumfu na troch grandslamových turnajoch ešte ako juniorky. V roku 2013 postupne ovládli Roland Garros, Wimbledon a US Open. Stále majú šancu nadviazať na juniorskú šnúru spred piatich rokov aj ako seniorky, no pred nimi stojí výzva v podobe US Open.

Odporúčame:
Kerberová je prvá nemecká víťazka Wimbledonu po Grafovej, média píšu o rozdiele triedy vo finále

Aj druhú dvojicu možno označiť za českú. Kým Květa Peschkeová reprezentuje rodné Česko, Melicharová je tiež česká rodáčka, ale od detstva vyrastala na Floride a z toho dôvodu reprezentuje USA. Štyridsaťtriročná veteránka Peschkeová sa z víťaznej trofeje mohla vo Wimbledone tešiť pred siedmimi rokmi po boku Slovinky Katariny Srebotnikovej. Dvadsaťštyriročnú Melicharovú ešte čaká finále miešanej štvorhry, v ktorom nastúpi v dvojici s Rakúšanom Alexandrom Peyom proti bielorusko-britskému tandemu Viktoria Azarenková, Jamie Murray.

Wimbledon – Štvorhra žien – finále:

Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (ČR-3) – Nicole Melicharová, Květa Peschkeová (USA/ČR-12) 6:4, 4:6, 6:0 za 92 minút

Viac k témam: tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – České tenistky Krejčíková a Siniaková získali titul vo štvorhre Wimbledonu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *