Home / EKONOMIKA / Ryanair zruší desiatky letov, dôvodom je blížiaci sa štrajk pilotov

Ryanair zruší desiatky letov, dôvodom je blížiaci sa štrajk pilotov

BRATISLAVA 11. júla (WebNoviny.sk) – Írsky letecký prepravca Ryanair vo štvrtok ruší do 30 letov medzi Írskom a Veľkou Britániou. Dôvodom je blížiaci sa štrajk írskych pilotov.

Lety z Bratislavy podľa plánu

Ako informovala spoločnosť v tlačovej správe, lety z Írska do iných európskych destinácií štrajk nezasiahne. Hovorkyňa bratislavského letiska pre agentúru SITA v stredu potvrdila, že všetky lety z Bratislavy Ryanair vo štvrtok uskutoční podľa plánu.

Odporúčame:
Piloti spoločnosti Ryanair budú štrajkovať, odbory sa nedohodli na pracovných podmienkach

Írski piloti spoločnosti Ryanair zvolali na štvrtok 12. júla 24-hodinový štrajk. Odbory k tomuto kroku pristúpili po tom, čo sa s vedením nedohodli na nových pracovných podmienkach. V centre sporu sú presuny pilotov medzi základňami prepravcu v Európe a Afrike.

Do štrajku sa zapojí 27 % írskych pilotov

Odbory kritizujú vedenie, že v tejto oblasti chýba transparentný systém, čo má mať „zničujúce dopady na rodinný život“.

Ryanair v utorok uviedol, že do štrajku sa zapojí 27 % írskych pilotov. Firma tvrdí, že odborom predložila písomné návrhy týkajúce sa kariérneho postupu, dovoleniek a presunu medzi základňami, odborový zväz FORSA však neprijal ani jednu z 21 pozvánok na rokovania.

Ryanair už skôr informoval, že štrajky zamestnancov letovej prevádzky v júni zasiahli 210 tis. cestujúcich. Spoločnosť spresnila, že pre sériu štyroch víkendových štrajkov a nedostatok personálu vo Veľkej Británii, Nemecku a Francúzsku musela minulý mesiac zrušiť 1 100 letov. Vlani v júni pritom prepravca zrušil iba 41 letov.

Viac k témam: letecká doprava, Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, Ryanair
Zdroj: Webnoviny.sk – Ryanair zruší desiatky letov, dôvodom je blížiaci sa štrajk pilotov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zákony o RTVS aj Fonde na podporu umenia považuje PS za deštrukciu kultúry na Slovensku. Chce urobiť všetko, aby neprešli (video)

Poslanec za PS Dubéci uviedol, že v rámci diskusií predkladajú argumenty, dúfa tiež, že konštruktívna argumentácia preváži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *