Home / šport / Tenis / Kužmová ostala v Hertogenboschi pred bránami finále, po náročnom súboji podľahla Flipkensovej

Kužmová ostala v Hertogenboschi pred bránami finále, po náročnom súboji podľahla Flipkensovej

HERTOGENBOSCH 16. júna (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Viktória Kužmová nepostúpila do finále dvojhry na turnaji WTA International na tráve v holandskom Hertogenboschi (dotácia 250 000 eur).

110 bodov do rebríčka

V sobotňajšom semifinále Kužmová podľahla rovnako nenasadenej Belgičanke Kirsten Flipkensovej v trojsetovej dráme 5:7, 7:6 (7), 4:6. Kužmová v koncovke druhého dejstva odvrátila štyri mečbaly a v tajbrejku priebežne zlomila odpor oveľa skúsenejšej a o 12 rokov staršej súperky.

V treťom dejstve 20-ročná Slovenka viedla 4:1, ale napokon nedotiahla svoje snaženie do víťazného konca. Flipkensová za stavu 5:4 premenila v poradí piaty mečbal. Jej súperkou v nedeľňajšom finále od 12.00 h bude Srbka Aleksandra Kruničová.

Odporúčame:
Aktualizované: Skvelá Kužmová postúpila v Hertogenboschi do semifinále

Slovenská hráčka postupom do semifinále vyrovnala svoj najlepší výsledok na ženskom profiokruhu z februárového turnaja rovnakej kategórie WTA International v Budapešti. Zverenka trénera Michala Mertiňáka v rámci projektu NTC Kužmová odchádza z Holandska s prémiou 9 274 eur pred zdanením a 110 bodmi do rebríčka.

V ňom patrila dravej Košičanke pred podujatím v Hertogenboschi 81. pozícia, už pred štvrťfinále virtuálne poskočila na 74. priečku a pred semifinále dokonca na 66. pozíciu, čo je pre ňu nové kariérne maximum.

I. set

Kužmová (81. v renkingu WTA) v oficiálne prvom zápase proti Flipkensovej (60.) nezačala dobre a vo štvrtom geme po prvý raz odovzdala svoje podanie. Flipeksová neskôr zvýšila na 4:1 aj 5:2, ale Kužmová dorovnala na 5:5. Koncovka prvého setu však Slovenke nevyšla a v dvanástom geme opäť prišla o servis a s ním aj o prvé dejstvo – 5:7.

II. set

Mladá Košičanka mala na začiatku druhého setu manko 0:2, ale rebrejkom sa opäť dotiahla na súperku. Neskôr bolo 3:3 aj 4:4 a za stavu 4:5 Kužmová pri svojom podaní čelila mečbalu. Odvrátila ho a vyrovnala aj na 5:5. Vzápätí ona brejkla o 12 rokov staršiu súperku a podávala na víťazstvo v sete. Mala aj jeden setbal, ale napokon sa Slovenka nevyhla tajbrejku.

V ňom to vyzeralo na úspech Belgičanky, ktorá Slovenke ušla na 5:2 a za stavu 6:4 mala k dispozícii ďalšie dva mečbaly. Neuspela. Rodáčka z Geelu viedla aj 7:6, ale Kužmová ani po štvrtom mečbale nekapitulovala. Naopak, za stavu 8:7 sa dostala k druhému setbalu a dorovnala stav setov na 1:1.

III. set

V treťom sete mladá Slovenka využila psychologickú výhodu z vydarenej tajbrejkovej koncovky. Súperke ušla na 4:1, ale tento náskok jej nestačil. Flipkensová sériou 5 víťazných gemov získala set aj zápas.

WTA International

dvojhra – semifinále

Kirsten Flipkensová (Belg.) – Viktória Kužmová (SR) 7:5, 6:7 (7), 6:4 za 138 minút

Viac k témam: tenis, viktória kužmová, WTA International
Zdroj: Webnoviny.sk – Kužmová ostala v Hertogenboschi pred bránami finále, po náročnom súboji podľahla Flipkensovej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *