Home / šport / Futbal / Španielsko v závere tesne zdolalo Tunisko, v príprave pred MS v Rusku aj remíza Francúzska s USA

Španielsko v závere tesne zdolalo Tunisko, v príprave pred MS v Rusku aj remíza Francúzska s USA

BRATISLAVA 10. júna (WebNoviny.sk) – Futbalisti Francúzska sa nenaladili víťazne na blížiace sa majstrovstvá sveta v Rusku (14. júna – 15. júla). Zverenci trénera Didiera Deschampsa doma v Lyone iba remizovali v medzištátnom prípravnom stretnutí s tímom USA 1:1, museli doháňať jednogólové manko.

Tesne pred polčasovou prestávkou sa presadil Julian Green, za favorita až v 79. min vyrovnal stále iba 19-ročný útočník Paríža Saint-Germain Kyllian Mbappé. „Neboli sme dostatočne dôrazní v zakončení, na druhej strane sme si utvorili proti mladému americkému tímu dostatočný počet príležitostí na to, aby sme zvíťaziii,“ vyjadril sa po stretnutí kouč francúzskej reprezentácie Deschamps a doplnil: „Súper z USA mal výborne prepracovanú defenzívu, presadili sme sa až v závere. Teraz už premýšľame o našom vstupnom vystúpení na svetovom šampionáte proti Austrálii, ktoré nás v základnej skupine čaká už v sobotu 16. júna.“

Ani futbalisti Španielska, ďalší adepti na popredné umiestnenie na MS 2018, v generálke na „mundial“ v Rusku príliš nepresvedčili. Na rozdiel od Francúzska sa však v sobotu dočkali víťazstva. Španielsko si poradilo s ďalším účastníkom svetového šampionátu Tuniskom len tesne 1:0, rozhodujúci gól na trávniku v ruskom Krasnodare strelil až v 84. min útočník Iago Aspas, v Celte Vigo klubový spoluhráč slovenských reprezentantov Stanislava Lobotku a Róberta Mazáňa.

Odporúčame:
Brazília vo finále MS vo futbale 2018 zdolá Španielsko, predpovedajú Američania

V sobotu testovali svoju výkonnosť aj iní účastníci svetového šampionátu. Spokojní môžu byť hráči Srbska, ktorí v rakúskom Grazi deklasovali tím Bolívie 5:1. Presadil sa najmä zakončovateľ z anglického FC Fulham Aleksandar Mitrovič, autor troch gólov. Pondelňajší súper Slovenska v Ženeve Maroko pokračuje aj naďalej vo víťaznom ťažení, v estónskom Tallinne si poradilo s domácim výberom 3:1, keď viedlo už o tri góly. Za severoafrický tím postupne skórovali Younés Belhanda, Hakim Ziyech z pokutového kopu a Youssef En-Nesyri.

Futbalisti Austrálie zdolali v Budapešti domáce Maďarsko 2:1 vlastným gólom Tamása Kádára v 90. min. Vo vzájomných súbojoch mužstiev, ktoré sa predstavia na majstrovstvách sveta, Švédsko doma v Göteborgu pred 32 163 divákmi hralo nerozhodne s Peru 0:0 a Dánsko zvíťazilo nad Mexikom 2:0. V Kodani po bezgólovom prvom polčase skórovali v priebehu štyroch minút Yussuf Poulsen a Christian Eriksen.

Medzištátne prípravné zápasy pred MS 2018 v Rusku

výsledky sobotňajších stretnutí

RIGA
Lotyšsko – Azerbajdžan 1:3 (0:1)
Góly: 90.+ Ikaunieks – 57. a 63. Imamverdijev, 20. Medvedev

BUDAPEŠŤ
Maďarsko – Austrália 1:2 (0:0)
Góly: 88. Sainsbury (vlastný) – 74. Arzani, 90.+ Kádár (vlastný)

TALLINN
Estónsko – Maroko 1:3 (0:2)
Góly: 76. Purje – 11. Belhanda, 38. Ziyech (z pok. kopu), 72. En-Nesyri

TAMPERE
Fínsko – Bielorusko 2:0 (1:0)
Góly: 7. Uronen, 75. Yaghoubi

GRAZ/Rak.
Srbsko – Bolívia 5:1 (4:0)
Góly: 4., 23. a 68. Mitrovič, 19. Ljajič, 42. Ivanovič – 48. Campos

GÖTEBORG
Švédsko – Peru 0:0

KODAŇ
Dánsko – Mexiko 2:0 (0:0)
Góly: 71. Poulsen, 74. Eriksen

KRASNODAR/Rus.
Španielsko – Tunisko 1:0 (0:0)
Gól: 84. Aspas

LYON
Francúzsko – USA 1:1 (0:1)
Góly: 79. Mbappé – 44. Green

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Španielsko v závere tesne zdolalo Tunisko, v príprave pred MS v Rusku aj remíza Francúzska s USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinčania triumfovali v Podbrezovej, zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom opäť skončil remízou

Šieste kolo nadstavby v nedeľu podvečer uzavrie prestížne derby medzi Trnavou a Slovanom Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *