Home / šport / Futbal / Manchester City nezvládol ani odvetu, FC Liverpool postúpil do semifinále Ligy majstrov

Manchester City nezvládol ani odvetu, FC Liverpool postúpil do semifinále Ligy majstrov

MANCHESTER 10. apríla (WebNoviny.sk) – Futbalisti Manchestru City po prehre 0:3 na Anfield Road neuspeli ani v odvete štvrťfinále Ligy majstrov a hráčom FC Liverpool podľahli 1:2. „The Reds“ sa tak tešia z postupu medzi kvarteto najlepších.

Hostitelia začali podľa svojich predstáv, v 2. min využil zaváhanie obrany „The Reds“ brazílsky útočník Gabriel Jesus. Na želaný úvod však mužstvo Pepa Guardiolu nenadviazalo a Lorisa Kariusa už neprekonalo. Blízko k zvýšeniu na 2:0 bol Bernardo Silva, no tesne pred koncom prvého polčasu trafil spoza šestnástky do ľavej žrde.

Odporúčame:
Video: FC Barcelona v Lige majstrov šokujúco skončil, AS Rím v odvete zmazal trojgólové manko

Španielsky hlavný arbiter Antonio Mateu Lahoz po prvom polčase vykázal svojho krajana Guardiolu na tribúnu, dôvodom boli protesty. Desať minút po zmene strán hostia využili protiútok: loptu do šestnástky potiahol Sadio Mané, následne ju prevzal Mohamed Salah a z ľavej strany ju poslal do siete – 1:1. O obrat a výhru LFC sa v 77. min postaral Roberto Firmino.

V stredu o 20.45 h sú na programe zostávajúce dve odvety štvrťfinále: Bayern Mníchov si doma zmeria sily s FC Sevilla (prvý zápas 2:1), obhajca prvenstva Real Madrid na svojom Štadióne Santiaga Bernabéua nastúpi v ďalšej repríze vlaňajšieho finále proti Juventusu Turín (prvý zápas 3:0). Žreb semifinále (hrá sa 24. a 25. apríla a 1. a 2. mája) vykonajú v piatok vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Ani jeden tím nebude nasadený, stretnúť sa môžu aj mužstvá z tej istej krajiny.

Liga majstrov – štvrťfinále (odveta)

utorok

Manchester City (Angl.) – FC Liverpool (Angl.) 1:2 (1:0)
* prvý zápas 0:3, do semifinále postúpil FC Liverpool

Góly: 2. Gabriel Jesus – 56. Salah, 77. Firmino, rozhodoval: Mateu Lahoz (Šp.)

Zostavy:
Manchester City: Ederson – K. Walker, Otamendi, A. Laporte – Fernandinho – Bernardo Silva (74. Gündogan), De Bruyne, David Silva (66. Agüero) – Sterling, Gabriel Jesus, Leroy Sané
Liverpool: Karius – Alexander-Arnold (81. Clyne), Van Dijk, Lovren, A. Robertson – Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, J. Milner – Salah (89. Ings), Firmino (81. Klavan), S. Mané

 

Viac k témam: FC Liverpool, futbal, Liga majstrov, Manchester City
Zdroj: Webnoviny.sk – Manchester City nezvládol ani odvetu, FC Liverpool postúpil do semifinále Ligy majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Talent či kvalita niekedy nestačia, ŠK Slovan Bratislava ukončil spoluprácu s kontroverzným luxemburským útočníkom

Gerson Rodrigues v belasom drese absolvoval osem súťažných duelov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *