Home / šport / Hokej / Američanov na MS v hokeji povedie Blashill, kapitánom bude hviezdny Kane

Američanov na MS v hokeji povedie Blashill, kapitánom bude hviezdny Kane

NEW YORK 10. apríla (WebNoviny.sk) – Kapitánom tímu Spojených štátov amerických na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v hokeji v Dánsku (4.- 20. 5.) bude Patrick Kane.

Dvadsaťdeväťročný hviezdny krídelník Chicaga je strieborný medailista zo ZOH 2010 vo Vancouveri, z majstrovstiev sveta má v zbierke len zlato z MS do 18 a bronz z MS do 20 rokov. Okrem toho bol v tíme Blackhawks, ktorý sa trikrát stal víťazom Stanleyho pohára v NHL.

Odporúčame:
Sekera túži pomôcť Slovákom na MS v Dánsku, pre zranenie však nedohral základnú časť NHL

Američania oznámili aj meno trénera, bude ním Jeff Blashill, ktorý v práve vrcholiacej sezóne NHL na lavičke Detroitu. Jeho asistentmi budú Dan Bylsma, Don Granato a Seth Appert.

Generálny manažér amerického výberu Bill Zito vyzdvihol nadšenie Patricka Kana, s akým prijal rolu kapitána tímu USA na MS 2018. Okrem Kana kývol na ponuku do reprezentácie aj najlepší junior MS do 20 rokov Casey Mittelstadt z Buffala a nahlas sa hovorí aj o účasti krídelníka Detroitu Dylana Larkina.

Viac k témam: americká hokejová reprezentácia, hokej, Jeff Blashill, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji 2018, Patrick Kane
Zdroj: Webnoviny.sk – Američanov na MS v hokeji povedie Blashill, kapitánom bude hviezdny Kane © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kouč slovenského majstra Stavjaňa naznačil pokračovanie v Nitre, do dôchodku sa nechystá ani Mezei

Pre kouča klubu spod Zoboru Antonína Stavjaňu je to druhý titul v slovenskej extralige, ten prvý získal v sezóne 2015/2016, keď sa s Nitrou radoval z prvej zlatej medaily.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *