Home / SLOVENSKO / Niekoľko šteniat a mačiek z nelegálneho transportu zomrelo v nemeckom útulku, dôvodom bol stres

Niekoľko šteniat a mačiek z nelegálneho transportu zomrelo v nemeckom útulku, dôvodom bol stres

BRATISLAVA 9. apríla (WebNoviny.sk) – Už sedem šteniat a mačičiek z nelegálneho transportu zvierat zo Slovenska zomrelo v nemeckom útulku následkom stresu a chorôb. Nemecká polícia zadržala minulý týždeň slovenskú dodávku, ktorá viezla 93 šteniat rôznych plemien a 21 mačiek, pričom mnohé zvieratá nemali ani päť týždňov.

Ako uviedla riaditeľka združenia na ochranu zvierat v Stuttgarte Marion Wünnová, ďalšie zvieratá sú stále v kritickom stave. „Situácia je naozaj dramatická,“ povedala pre denník Stuttgarten Nachrichten.

Podľa Wünnovej príčinou úmrtí bol syndróm súvisiaci so stresom, ku ktorému dochádza z prílišného vyčerpania a príliš skorého odobratia šteňaťa od matky. Niektoré zvieratá zomreli v dôsledku črevnej infekcie.

Odporúčame:
Polícia zadržala vyše sto šteniat a mačiek nelegálne prevážaných zo Slovenska

Na situáciu reagoval aj minister poľnohospodárstva Bádenska-Württemberska Peter Hauk, podľa ktorého zvieratá z nelegálnych chovov vo východnej Európe sú často príliš mladé a choré. „Tí, ktorí tieto zvieratá kupujú, podporujú nelegálny obchod so šteňatami,“ vyhlásil.

Pri diaľničnej dopravnej kontrole nemeckí policajti zastavili slovenskú dodávku značky Iveco, v ktorej objavili vyše sto šteniat a mačiek umiestnených v klietkach. Dvaja 22-roční slovenskí vodiči predložili sfalšované očkovacie preukazy a európske pasy zvierat, ktoré mali prevážať do Španielska. Zvieratá zadržali a umiestnili do útulku. Štátny prokurátor v Stuttgarte už vyšetruje, či bol tento prevoz zvierat v rozpore so zákonom o ochrane zvierat.

Viac k témam: mačiatko, nelegálny transport, Nemecko, šteniatko
Zdroj: Webnoviny.sk – Niekoľko šteniat a mačiek z nelegálneho transportu zomrelo v nemeckom útulku, dôvodom bol stres © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Minister Raši a Remišová sú ako dvaja kohúti a nič si nedarujú (video)

Namiesto rozvoja a prosperity Slovenska podľa poslankyne hrozí úplné stopnutie európskych peňazí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *