Home / SVET / Nápor utečencov sa nebude opakovať, vyhlásila kancelárka Merkelová v nemeckom parlamente

Nápor utečencov sa nebude opakovať, vyhlásila kancelárka Merkelová v nemeckom parlamente

BERLÍN 21. marca (WebNoviny.sk) – Nápor utečencov, ktorí prichádzali do Európy v rekordne veľkom počte v rokoch 2015 a 2016, sa už nebude opakovať.

V prvom prejave na pôde nemeckého Bundestagu po minulotýždňovom opätovnom nástupe do úradu to v stredu vyhlásila staronová nemecká kancelárka Angela Merkelová. Nemecko prijalo v rokoch 2015 a 2016 viac ako milión utečencov a Merkelová trvá na tom, že krajina na to môže byť hrdá.

Odporúčame:
Angela Merkelová pricestovala do Poľska, bude rokovať o budúcnosti a bezpečnosti Európskej únie

„Ide ale, samozrejme, o to, že to bola výnimočná humanitárna situácia. A takáto humanitárna situácia by sa nemala a nesmie sa opakovať,“ povedala nemecká kancelárka.

Merkelová si je podľa vlastných slov vedomá, že otázka utečencov „rozdeľuje a polarizuje krajinu až do dnešných dní“. Hlavným dôvodom, pre ktorý počet utečencov smerujúcich do Európy začal rapídne klesať, je podľa nej dohoda s Tureckom z roku 2016. Táto dohoda „má mnoho oponentov, ale ja ju budem vždy brániť“, povedala nemecká kancelárka.

Viac k témam: Angela Merkelová, migranti, Nemecko
Zdroj: Webnoviny.sk – Nápor utečencov sa nebude opakovať, vyhlásila kancelárka Merkelová v nemeckom parlamente © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev očakáva začiatok rokovaní o vstupe do EÚ v prvej polovici tohto roka, podľa Šmyhaľa to bloku prinesie viac výhod

Šmyhaľ zdôraznil päť oblastí v ktorých by členstvo Ukrajiny mohlo byť pre EÚ prínosom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *