Home / šport / Ostatné športy / Zimná paralympiáda v Pjongčangu priniesla mnoho rekordov aj výziev

Zimná paralympiáda v Pjongčangu priniesla mnoho rekordov aj výziev

PJONGČANG 18. marca (WebNoviny.sk) – Zimné paralympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu so sebou priniesli hneď niekoľko pozitívnych rekordov. Od soboty 10. marca do nedele 18. marca súťažilo dovedna 567 športovcov zo 49 delegácií o 80 medailových kolekcií v šiestich odvetviach.

Nárast o 15 percent zaznamenal počet novinárov, ktorí pokrývali priebeh tohto podujatia. V Pjongčangu pracovalo 629 akreditovaných novinárov a prenosy zo súťaží vysielalo 47 držiteľov práv do viac ako 100 krajín po celom svete.

Organizátorom sa podarilo solídne zaplniť športoviská divákmi, predali až 343-tisíc vstupeniek. Prekonali tak rekord zo Soči s 316 200 lístkami. Zo 49 krajín si až 26 odnieslo aspoň jednu medailu, zlato si vybojovali športovci z 20 krajín a medzi nimi aj Slovensko so šiestimi najcennejšími kovmi. Štyri z nich, Čína, Chorvátsko, Kazachstan a domáca Kórejská republika, získali zlato premiérovo v histórii ZPH.

Odporúčame:
Slováci majú za sebou najúspešnejšie zimné paralympijské hry, v hodnotení krajín sú v Top 10

„Pjongčang 2018 prekonal niekoľko maxím a priniesol mnoho výziev pre organizátorov ďalších zimných paralympiád. Paralympijské hnutie napreduje a rozširuje sa. Kľúčové teraz bude využiť tento trend a pripraviť ZPH 2022 v Pekingu ešte lepšie,“ poznamenal prezident Medzinárodného paralympijského výboru Andrew Parsons.

Viac k témam: ZPH Zimné paralympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Zimná paralympiáda v Pjongčangu priniesla mnoho rekordov aj výziev © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *