Home / SVET / Strelca z floridskej školy obvinili zo 17 vrážd, hrozí mu trest smrti

Strelca z floridskej školy obvinili zo 17 vrážd, hrozí mu trest smrti

FORT LAUDERDALE 8. marca (WebNoviny.sk) – Strelca z floridskej školy Nikolasa Cruz v stredu formálne obvinili z vraždy prvého stupňa v 17 bodoch obžaloby, čo by v prípade uznania viny mohlo viesť k trestu smrti.

Odporúčame:
Ženu odsúdili v Teheráne na dva roky väzenia, na verejnosti si zložila šatku z hlavy

Devätnásťročný Cruz čelí tiež obvineniam zo 17 pokusov o vraždu. Jeho obhajca pred súdom vo Fort Lauderdale uviedol, že Cruz sa k činom prizná, ak prokuratúra nebude žiadať trest smrti, čo by znamenalo doživotie. Prokurátori majú teraz 45 dní na to, aby sa rozhodli, či budú žiadať popravu.

Cruz zastrelil 14. februára na strednej škole v Parklande v americkom štáte Florida 17 ľudí a mnohých ďalších zranil. Bývalý študent školy pálil na študentov poloautomatickou puškou AR-15. Zbraň mal v legálnom vlastníctve, a to napriek tomu, že bol psychicky nestabilný. Na internete sa navyše niekoľkokrát vyhrážal, že má chuť zabíjať. Tragédia vyvolala v Spojených štátoch novú ostrú diskusiu o sprísnení pravidiel držby zbraní.

Viac k témam: Florida, škola, streľba, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Strelca z floridskej školy obvinili zo 17 vrážd, hrozí mu trest smrti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *