Home / SVET / Vo švajčiarskom Davose demonštrácie proti Svetovému ekonomickému fóru nebudú, napadlo veľa snehu

Vo švajčiarskom Davose demonštrácie proti Svetovému ekonomickému fóru nebudú, napadlo veľa snehu

DAVOS 22. januára (WebNoviny.sk) – Švajčiarske mesto Davos nepovolilo demonštráciu proti Svetovému ekonomickému fóru, ktoré sa tento týždeň v meste koná.

Dôvodom je sneh

Dôvodom, prečo davoská radnica zamietla žiadosť zo strany Sociálnodemokratickej strany Švajčiarska (SP), je veľké množstvo snehu, ktoré podľa mesta neumožňuje podobné aktivity.

Odporúčame:
Státisíce ľudí v Spojených štátoch demonštrovali za ženské práva a proti prezidentovi Trumpovi

„Extrémny nedostatok priestoru v súvislosti s enormným množstvom nového snehu nedovoľuje, aby sa v najbližších dňoch konalo zhromaždenie,“ uvádza sa v rozhodnutí davoskej radnice.

Vystúpi Merkelová a Trump

Davos bol v uplynulých rokoch počas konania Svetového ekonomického fóra tradične svedkom demonštrácií predovšetkým zo strany antiglobalistov. Švajčiarski sociálni demokrati plánovali tento rok zvolať demonštráciu na štvrtok. V stredu na Svetovom ekonomickom fóre vystúpi nemecká kancelárka Angela Merkelová, v piatok americký prezident Donald Trump, ktorého prejav celé rokovanie ukončí.

Na podujatí sa popri iných štátnikoch a popredných predstaviteľoch z oblasti hospodárstva zúčastnia napríklad aj britská premiérka Theresa Mayová, francúzsky prezident Emmanuel Macron či kanadský premiér Justin Trudeau.

Viac k témam: Angela Merkelová, Davos, Donald Trump, Švajčiarsko, Svetové ekonomické fórum
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo švajčiarskom Davose demonštrácie proti Svetovému ekonomickému fóru nebudú, napadlo veľa snehu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina stiahla americké tanky Abrams z frontu, bojové podmienky sa značne zmenili

Z časti sú za tým ruské útoky dronmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *