Home / šport / Ostatné športy / KĽDR má stále otvorené dvere na zimnú olympiádu, predĺžili lehotu na registráciu športovcov

KĽDR má stále otvorené dvere na zimnú olympiádu, predĺžili lehotu na registráciu športovcov

SOUL 8. januára (WebNoviny.sk) – Reprezentanti Kórejskej ľudovodemokratickej republiky majú otvorené dvere na februárové zimné olympijské hry v Pjongčangu.

Uviedli to organizátori podujatia pod piatimi kruhmi. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa dlhodobo snaží docieliť účasť výpravy z KĽDR. Tej bráni napätie medzi rozdelenými krajinami pre vytrvalé jadrové zbrojenie a raketové skúšky komunistického režimu i sankcie proti „severu“ zo strany medzinárodného spoločenstva.

Odporúčame:
Aktualizované: KĽDR obnovila horúcu linku s Južnou Kóreou, ide o náznak uvoľnenia napätia znepriatelených krajín

Hovorca MOV Mark Adams v pondelok oznámil, že predĺžili lehotu na registráciu športovcov na ZOH. Vodca KĽDR Kim Čong-un minulý týždeň zaželal úspech olympijskému podujatiu a navrhol rokovanie o účasti pretekárov z izolovaného štátu. Delegácie oboch kórejských republík sa stretnú v stredu.

Viac k témam: KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Medzinárodný olympijský výbor, ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – KĽDR má stále otvorené dvere na zimnú olympiádu, predĺžili lehotu na registráciu športovcov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prvá časť himalájskeho dobrodružstva ubehla ako voda, Hámor sa podelil o svoje zážitky z Himalájí (foto)

Horolezec sa pripravuje na odchod do základného tábora.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *