Home / SVET / Posádka havarovaného tankera je stále nezvestná, pátra po nej aj americké námorníctvo

Posádka havarovaného tankera je stále nezvestná, pátra po nej aj americké námorníctvo

PEKING 8. januára (WebNoviny.sk) – Po nezvestnej posádke havarovaného iránskeho tankera pátra pri východnom pobreží Číny aj americké námorníctvo. Pridalo sa tak k Číne a Južnej Kórei, ktoré do oblasti vyslali lode a pri pátraní používajú aj lietadlá.

Námorníctvo, ktoré na pomoc poslalo lietadlo P-8A zo základne v japonskej Okinave, v nedeľu večer informovalo, že sa im zatiaľ nepodarilo nájsť nikoho z 32 členov posádky. Medzi nezvestnými je 30 Iráncov a dvaja Bangladéšania.

Tanker Sanchi sa zrazil v sobotu večer s honkongskou nákladnou loďou CF Crystal asi 257 kilometrov od pobrežia, informovalo ministerstvo dopravy. Po kolízii začal horieť a vytiekla z neho ropa.

Odporúčame:
Južná Kórea zadržala tanker s panamskou vlajkou, je podozrivý z porušenia sankcií voči KĽDR

Podľa čínskych námorných úradov, ktoré na miesto tiež vyslali tri čistiace lode, sa tanker nepotopil. Televízia CCTV nedeľu večer informovala, že ešte stále horí. Zatiaľ nie je jasné, či z tankera ešte stále vyteká ropa ani aká veľká je okolitá ropná škvrna.

Tanker, ktorý je registrovaný v Paname, sa plavil z Iránu do Južnej Kórey a prevážal 136-tisíc ton ultraľahkej ropy. CF Crystal prevážala obilie z USA. Všetkých 21 členov posádky z Crystal sa podarilo zachrániť.

Viac k témam: Čína, tanker, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Posádka havarovaného tankera je stále nezvestná, pátra po nej aj americké námorníctvo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka Čaputová je z východu nadšená, v Prešove navštívila evanjelické gymnázium či prieskumný prápor (foto)

Prezidentka sa stretla aj s členmi umeleckého súboru Divadla Alexandra Duchnoviča.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *