Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilky Hyundai a Kia investujú sto miliónov eur do britského start-upu Arrival

Automobilky Hyundai a Kia investujú sto miliónov eur do britského start-upu Arrival

16.1.2020 (Webnoviny.sk) – Juhokórejské automobilky Hyundai Motor Company a Kia Motors Corporation investujú 100 mil. eur do britského start-upu Arrival, ktorý sa špecializuje na produkciu elektrických vozidiel.

Toto nové partnerstvo umožní „spoločný vývoj ekologicky priateľských dodávkových automobilov a iných produktov pre logistiku či firmy poskytujúce kyvadlovú dopravu“. Informuje o tom portál cnbc.com.

Automobilka Hyundai do start-upu investuje 80 mil. eur a jej sesterská spoločnosť Kia prispieva 20 mil. eur. Spoločnosť Arrival vyvíja materiály, softvér a komponenty a jej prispôsobiteľná platforma sa môže adaptovať pre viaceré kategórie vozidiel.

„Táto investícia je súčasťou otvorenej stratégie inovácií realizovanej firmami Hyundai a Kia,” uviedol vo vyhlásení Youngcho Chi, šéf pre inovácie v automobilke Hyundai Motor Group.

Viac k témam: elektromobily
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilky Hyundai a Kia investujú sto miliónov eur do britského start-upu Arrival © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *