Home / ZAUJÍMAVOSTI / Oslavy SNP. HLUK a BUBNY. Kde armáda chystá SKRYTÚ nočnú GENERÁLKU?

Oslavy SNP. HLUK a BUBNY. Kde armáda chystá SKRYTÚ nočnú GENERÁLKU?

Čoskoro je tu veľká oslava výročia vzniku Slovenského národného povstania. A aby všetko bolo tip-top, tak armáda sa rozhodla nenechať nič na náhodu. Všetko si otestuje vo veľkej generálke. Mnohí sa však nepotešia. Prebehne v noci.

Obyvatelia starého banskobystrického sídliska „Sídlisko“ blízko centra Banskej Bystrice sa túto noc príliš nevyspia. Otravovať ich bude ukrytá nočná generálka veľkého vojenského sprievodu. Obyvateľov o tom pre istotu informoval aj primátor Banskej Bystrice a poprosil ich o pochopenie. „Vážení Banskobystričania, Ozbrojené sily Slovenskej republiky dnes absolvujú generálny nácvik vojenskej prehliadky, a to v čase od 21:00 hod. do 5:00 hod. ráno. Ide o dva nácviky, ktoré sa uskutočnia na ceste I/66 od Huštáku po Kaufland, ktorá bude od 18:00 hod. uzavretá. Všetky ostatné komunikácie v meste budú dostupné,“ píše Ján Nosko (nom. SMER-SD) s tým, že ich prosí o veľkú dávku trpezlivosti, lebo možno bude aj veľa rachotu. „Vojenská prehliadka je sprevádzaná prejazdom techniky a hudobnou produkciou, a preto si vás dovoľujeme požiadať o pochopenie a trpezlivosť, nakoľko bude v tejto lokalite zvýšená hlučnosť. Veríme, že nočný nácvik spoločne zvládneme a 29. augusta prebehnú celoštátne oslavy i vojenská prehliadka bez problémov,“ uzavrel obľúbený primátor, ktorý ako úspešný kardiológ a bývalý riaditeľ nemocnice vie, že informovať o podobnom hluku je veľmi dôležité, rovnako, ako aj pokojný vojenskou technikou neprerušovaný spánok. Najmä v noci sú ľudia na pokojnom sídlisku, hoci vo veľkom meste, zvyknutí na to, že sa toho príliš nedeje. Zostáva veriť, že všetci o akcii už vedia. Prosíme o zdieľanie tohto článku, aby ste upozornili aj ďalších obyvateľov centra Banskej Bystrice, ktoré v noci býva zväčša pokojné.

Aktualizované o prvé sťažnosti občanov

Zdroj: TU

(ert)

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ako sa obliecť a obuť na jesennú túru

Babie leto je ešte stále ideálnym obdobím na to, aby športovec opustil telocvičňu a venoval sa športovaniu vonku - na čerstvom vzduchu. Krásna jesenná príroda dodáva dobrú náladu a motivuje k lepším výkonom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *