Home / šport / Tenis / Do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros sa dostala aj Anisimovová, Halepová stratila len jeden gem

Do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros sa dostala aj Anisimovová, Halepová stratila len jeden gem

PARÍŽ 3. júna (WebNoviny.sk) – Rumunská tenistka Simona Halepová postúpila do štvrťfinále ženskej dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži.

Najväčšie prekvapenie turnaja

V pondelňajšom dueli osemfinále zdolala na antuke vo francúzskej metropole mladú Poľku Igu Swiatekovú hladko 6:1, 6:0 za 45 minút. Na ceste za obhajobou titulu si pripísala štvrté víťazstvo v sérii.

Niekdajšia ženská svetová jednotka Halepová bola na centrálnom dvorci Philippa Chatriera suverénna, keď stratila jediný gem. V úvodnom sete za stavu 5:0 prekvapivo neuspela pri vlastnom podaní, ale v zostávajúcom priebehu stretnutia už nepripustila komplikácie. Dvadsaťsedemročná tenistka zahrala sedemnásť víťazných úderov a dopustila sa iba piatich nevynútených chýb.

Halepová sa vo štvrťfinále stretne s Američankou Anisimovovou, ktorá v pondelok zdolala Alionu Bolsovovú Zadoinovovú 6:3, 6:0. Španielka s moldavskými koreňmi bola najväčším prekvapením doterajšieho priebehu podujatia v jeho ženskej časti.

Aktuálne až 137. hráčka svetového rebríčka postúpila do osemfinále z kvalifikácie. Ďalšie štvrťfinálové dvojice tvoria Madison Keysová (USA) s Ashleigh Bartyovou (Aus.), Sloane Stephensová (USA) s Johannou Kontovou (V. Brit.) a Markéta Vondroušová (ČR) s Petrou Martičovou (Slovin.).

Djokovič aj Nadal

Medzi mužmi v pondelňajších osemfinálových stretnutiach nedošlo k prekvapeniu. Srb Novak Djokovič potvrdil pozíciu papierového favorita v zápase s Nemcom Janom-Lennardom Struffom, ktorého pokoril 6:3, 6:2, 6:2 za 93 minút.

Belehradský rodák vo štvrťfinále vyzve ďalšieho Nemca Alexandra Zvereva, ktorý si v štyroch setoch poradil s Talianom Fabiom Fogninim. Až v päťsetovej bitke uspel Japonec Kei Nišikori.

Po necelých štyroch hodinách zdolal Francúza Benoita Paira a medzi elitným kvartetom ho čaká Rafael Nadal. V rámci štvrťfinálového programu sa proti sebe postavia taktiež Švajčiari Stan Wawrinka s Rogerom Federerom.

Rakúšan Dominic Thiem po triumfe nad domácim Gaelom Monfilsom ešte nepozná svojho súpera v ďalšej fáze turnaja. Bude ním úspešnejší z dvojice Karen Chačanov (Rus.) – Juan Martín Del Potro (Arg.).

Viac k témam: Roland Garros
Zdroj: Webnoviny.sk – Do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros sa dostala aj Anisimovová, Halepová stratila len jeden gem © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské tenistky si vybojovali postup na finálový turnaj do Sevilly, rozhodujúci bod proti Slovinkám získala Jamrichová (foto)

Iba 16-ročná Jamrichová vo svojom druhom zápase v tímovej súťaži PBJK dosiahla druhé víťazstvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *