Home / POLITIKA / TELEvarietná sloboda tlače podľa Sulíka a Nicholsonovej.

TELEvarietná sloboda tlače podľa Sulíka a Nicholsonovej.

Včera sa opäť a zase „zaskveli“ predstavitelia upadajúcej strany SaS, ktorí si naďalej usilovne kopú svoj vlastný hrob. Na  tlačovej besede „excelovali“ predseda strany a kontroverzná podpredsedníčka kandidujúca do Európskeho parlamentu.

Žiaľ, klesajúce percentá ich vôbec v ich nadutosti nedokázali upozorniť, že bezvýznamného škandalizovania majú už aj ich inteligentnejší voliči po krk. Túto stranu totiž nezaujíma občan Slovenska a jeho reálny život, ale iba škandalizovanie vládnucej koalície a predsedu najsilnejšej strany. Ich tlačové prezentácie sa rovnajú náletom komárov na kožu hrocha. Sú to len tupé pichadlá, ktoré akurát tak môžu rozvášniť ešte stále zaslepených priaznivcov straničky SaS a odporcov vládnej koalície. Tí rozumnejší, ktorí už pochopili podstatu a klapky na očiach povolili, sa od nich odklonili k tým, ktorí ich ešte nesklamali. A ak toto SaS nezmení, tak bude mať možno aj problém sa v nasledujúcich voľbách dostať sa do parlamentu. A to sa potom definitívne rozplynie sen, aby sa z držiaka balónika stal predseda slovenskej vlády.
Sulík s Ďurišovou Nicholsonovou s inovovanou vizážou (žiaľ to je jediné, čím môže LDN zaujať), chcú na jednej strane absolútnu slobodu tlače, ale na strane druhej ju chcú zakázať tým, ktorí sa chcú kriticky vyjadrovať o praktikách SaS a opozície. A hneď si nezabudli odpustiť, aby spomenuli ich najväčšieho internetového kritika Blahu a aj samotného Fica či Pellegriniho. Nezabudli pripomenúť, že títo ich oponenti operujú s hoaxami a konšpiráciámi. A netreba zabúdať ani na vyhrážky Ďurišovej Nicholsonovej, že podá trestné oznámenie na každého, kto bude na internete šíriť jej pôsobenie medzi prostitútkami v Kanade. Keď som o tom napísal objektívnu pravdu – komentár s materiálmi oboch strán, tak sa pravdepodobne SaS postarala o stiahnutie môjho blogu z prehľadu. No i tak môj článok z novembra o slovenskej Ciccioline v európskom parlamente čítalo skoro 4000 ľudí a nájdete si ho v mojich blogoch aj teraz. Takže to je sloboda tlače podľa SaS.
A tak sa pýtam, s čím vychádza najmä strana SaS na verejnosť. Nie náhodou s hoaxami a konšpiráciámi? Spomeňme vratky neexistujúcej DPH za zlaté tehličky, zapojenie talianskej mafie a vlády do vraždy Kuciaka a rôzne prepojenia našich orgánov na taliansku mafiu ako telefonáty Fica s Vadalom, a mnoho ďalších výstrelov do vetra , ale aj smirovanie Rybaniča v účtoch Kaliňáka, smerujúce iba ku škandalizovaniu vládnej koalície.
Prečo sa radšej táto stranička SaS nezaoberá problémami a životom občanov vo väčšej miere? Náš europoslanec opäť nezabudol pripomenúť, že majú najlepší program. Evidentne s ním však na verejnosť prichádza iba s útržkami, pretože ak by sa občania dozvedeli všetky podstaty „najlepšieho“ programu, tak by zistili, že najlepšie by sa mali len bohatí a po liberálnej stránke preonačení či prerobení!  Obyčajní občania by boli v ofsajde.
A tak sa SaS-kári zameriavajú iba na škandály vládnej koalície a len sa trasú, aby sa už dostali ku korytám do vlády.
Ďalším, čo ma zaujalo bol postoj k odpočúvaniu novinárov, keď predĺžili Kiskovu strunu. Ako povedal Sulík, je to niečo hnusné a odporné. Na jednej strane sú za to, aby novinári nemohli byť v žiadnom prípade odpočúvaní, ale na druhej strane, keď im pripomenuli novinári odpočúvania za ministrovania ich podpredsedu Galka, okamžite to obrátili na súhlas sudcu.
Celá ich tlačová beseda sa teda niesla v hesle animovaného filmu podľa románu Georga Orwella Zvieracia farma o Stalinistickom systéme z roku 1954: „Všetky zvieratá sú si rovné, len niektoré zvieratá sú rovnejšie.“ Len tak ďalej rovnejší vodcovia SaS. Držte sa tohto hesla, ale prosím neprežeňte to veľmi, aby sme sa po budúcich voľbách mohli aj naďalej zabávať na vašich televarietnych vystúpeniach pred novinármi a televízie TA3. Bez vás tu bude totiž nuda a vaša konkurencia Matovič by bol Sám vojak v poli a to by neveštilo nič dobré.

Pavel Jacz

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *