Home / SVET / Ozbrojenci v Pakistane zabili ženu, ktorá očkovala deti proti obrne

Ozbrojenci v Pakistane zabili ženu, ktorá očkovala deti proti obrne

KVÉTA 25. apríla (WebNoviny.sk) – Humanitárnu pracovníčku, ktorá očkovala deti proti obrne v meste Čaman na západe Pakistanu, zabili ozbrojenci strieľajúci z motocyklov.

Jej kolegyňu zranili. Informovala o tom pakistanská polícia. Útočníci po štvrtkovej streľbe ušli, povedal predstaviteľ miestnej polície Sami Agha. Dodal, že k útoku v meste Čaman na hraniciach s Afganistanom došlo v čase, keď ženy navštívili sídlisko, aby deťom v rámci celoštátnej kampane podali orálne vakcíny proti obrne.

Pakistan proti detskej obrne očkuje pravidelne napriek hrozbám zo strany militantného hnutia Taliban, ktoré tvrdí, že očkovacia kampaň je spiknutím Západu s cieľom sterilizovať deti.

Štvrtkový útok v Pakistane proti ľuďom zapojeným do očkovania detí bol tento týždeň už tretí. V utorok a v stredu útočníci zabili dvoch policajtov, ktorí mali za úlohu pomáhať pri očkovaní na severozápade krajiny.

Viac k témam: ozbrojenci, Taliban, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Ozbrojenci v Pakistane zabili ženu, ktorá očkovala deti proti obrne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Brusel posiela Ukrajine druhú tranžu makrofinančnej pomoci. Kyjev dostane 1,5 miliardy eur

Štvorročný nástroj pre Ukrajinu Európska únia schválila vo februári.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *