Home / šport / Hokej / Česko v prípravnom zápase proti Slovensku bez Gudasa a Voráčka

Česko v prípravnom zápase proti Slovensku bez Gudasa a Voráčka

<strong><i>Česi sa v príprave na svetový šampionát už stretli s hokejistami Rakúska a Nemecka, tretí súper je Slovensko</i></strong>

TRENČÍN 25. apríla (WebNoviny.sk) – Hokejisti Česka nastúpia v piatkovom prípravnom stretnutí proti Slovensku v Trenčíne bez Radka Gudasa a Jakuba Voráčka.
<h2>Dlhší tréning</h2>
Absentovať bude aj tréner Miloš Říha, ktorý mal zdravotné problémy a zotrval na pozorovaní v nemocnici v Nitre. Zastúpia ho asistenti Robert Reichel a Karel Mlejnek. Reichel prezradil, že spomenutá dvojica hráčov z Philadelphie dostane šancu v sobotňajšej <em>“odvete“</em> v Nitre.

<em>“Chceme vidieť hráčov, o ktorých stále nemáme definitívne jasno. Vzhľadom na to, že chlapci z NHL mali desaťdňovú pauzu chceme, aby mali o niečo dlhší tréning. K dispozícii máme päť formácii. Chlapci, ktorí nebudú hrať prvý duel, nastúpia v sobotu,“</em> povedal podľa hokej.cz niekdajší útočník.

V Trenčíne nebude hrať center Jan Kovář, do zostavy sa nezmestili ani obrancovia Petr Zámorský a Jan Kolář. V pozícii 13. útočníka bude figurovať v prvom súboji proti národnému tímu SR Lukáš Rousek.
<h2>Dodržiavanie systému</h2>
Prvýkrát sa počas prípravy na blížiace sa MS v Bratislave a Košiciach predstaví v drese Česka Filip Chytil.<em> „Chytať bude Jakub Kovář, pripravený bude Patrik Bartošák. Podľa vývoja zápasu sa rozhodneme, ako to bude vyzerať v sobotu,“</em> uviedol Reichel.

Česi sa v príprave na svetový šampionát už stretli s hokejistami Rakúska a Nemecka, tretí súper je Slovensko. <em>“Sledovali sme ich zápasy v Rakúsku. Slovenské mužstvo sa obmenilo. Uvidíme, či proti nám nastúpia ich hráči z NHL a AHL. Slováci majú vždy kvalitný tím. </em>

<em>Sú doma, oba štadióny by mali byť vypredané. Myslím si, že domáci budú hrať určite inak ako v Rakúsku. Budú nás dohrávať a my sa musíme pripraviť na všetko. Vrátane divákov, pretože v Trenčíne aj v Nitre to bude veľký rachot. Musíme hrať disciplinovane a dodržiavať náš systém,“</em> uzavrel asistent trénera českej reprezentácie.

Viac k témam: česká hokejová reprezentácia, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Česko v prípravnom zápase proti Slovensku bez Gudasa a Voráčka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava obhájil titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži, Zlaté Moravce sú už istý zostupujúci

„Tešíme sa, že sa nám podarilo získať titul, a to už päť kôl pred koncom súťaže", uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss starší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *