Home / SVET / Prevádzači žiadali od migrantov tisíce eur za prevoz, viacerým sa vyhrážali smrťou

Prevádzači žiadali od migrantov tisíce eur za prevoz, viacerým sa vyhrážali smrťou

BRATISLAVA 26. marca (WebNoviny.sk) – Španielska polícia zadržala 17 členov údajnej prevádzačskej siete, ktorá sa vyhrážala smrťou marockým migrantom, ktorí žiadali vrátenie peňazí po neúspešnom pokuse o dosiahnutie Európy.

Členovia zadržanej bunky operovali podľa polície z Ceuty, malej španielskej enklávy v severnej Afrike. Údajní prevádzači si za prevezenie marockých migrantov cez Gibraltársky prieliv na gumených rýchločlnoch pýtali od tisícpäťsto do štyritisíc eur na osobu.

Migrantom, ktorí sa odvážili v prípade neúspešného pokusu o preplávanie prielivu požiadať o vrátenie peňazí, sa vyhrážali smrťou.

Od začiatku tohto roka dosiahlo podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) španielske brehy viac ako 5 500 migrantov, 121 migrantov pri pokuse zahynulo. Minulý rok sa podarilo do Španielska dostať rekordným 57-tisíc migrantom a viac ako 800 ich zahynulo.

Viac k témam: migranti, prevádzačstvo, španielska polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Prevádzači žiadali od migrantov tisíce eur za prevoz, viacerým sa vyhrážali smrťou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *