Home / šport / Ostatné športy / Nóri triumfovali v súťaži družstiev na MS v Seefelde, Riiber opäť získal zlatú medailu

Nóri triumfovali v súťaži družstiev na MS v Seefelde, Riiber opäť získal zlatú medailu

SEEFELD 2. marca (WebNoviny.sk) – Nórski reprezentanti v severskej kombinácii sa stali víťazmi sobotňajšej súťaže družstiev na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v rakúskom Seefelde.

Rakúšania ovládli skokanskú časť

Kvarteto v zložení Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid, Jörgen Graabak a Espen Björnstad triumfovalo časom 50:15,5 min. V dramatickom finiši skončili na druhom mieste reprezentanti Nemecka, ktorí na víťaznú štvoricu stratili jednu sekundu.

Tretie miesto obsadili domáci Rakúšania. Tým sa podarilo ovládnuť skokanskú časť pretekov, v cieli však napokon brali „iba“ bronz s päťsekundovým odstupom na víťazov.

Nadviazal na individuálne preteky

Víťazné družstvo Nórov viedol v závere trate Riiber, ktorý získal svoju druhú zlatú medailu v priebehu troch dní. V sobotu úspešne nadviazal na štvrtkové individuálne preteky, v ktorých 21-ročný rodák z Osla tiež vybojoval celkový triumf.

V Seefelde sa v záverečných pretekoch „združenárov“ na šampionáte skákalo zo stredného mostíka HS-109, nasledoval štafetový beh na lyžiach na 4×5 km.

MS v klasických lyžiarskych disciplínach

Seefeld, Rakúsko, sobota:

SEVERSKÁ KOMBINÁCIA

Súťaž družstiev (skoky na lyžiach HS-109, beh na lyžiach 4×5 km): 1. Nórsko (Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid, Jörgen Graabak a Espen Björnstad) 50:15,5 min, 2. Nemecko (Eric Frenzel, Fabian Riessle, Johannes Rydzek a Vinzenz Geiger) +1,0 s, 3. Rakúsko (Mario Seidl, Franz-Josef Rehrl, Bernhard Gruber a Lukas Klapfer) +5,0, 4. Japonsko +28,7, 5. Fínsko +1:09,6 min, 6. Francúzsko +1:12,0

Viac k témam: severská kombinácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nóri triumfovali v súťaži družstiev na MS v Seefelde, Riiber opäť získal zlatú medailu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita za krátky čas stanovil nový rekord, na Mount Everest vystúpil už tridsaťkrát

Kami Rita prvýkrát stál na najvyššej hore sveta už v roku 1994, pričom v rokoch 2009, 2010, 2013, 2023 aj 2024 sa mu to podarilo dokonca dvakrát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *