Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Rusko sa Svetovej obchodnej organizácie sťažuje na americké clá, pripojilo sa k ďalším krajinám

Rusko sa Svetovej obchodnej organizácie sťažuje na americké clá, pripojilo sa k ďalším krajinám

ŽENEVA, WASHINGTON 3. júla (WebNoviny.sk) – Rusko podalo sťažnosť na pôde Svetovej obchodnej organizácie (WTO) voči tomu, že administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa zaviedla 25-percentné clo na oceľ a 10-percentné na hliník.

Týmto krokom sa Rusko pripojilo k Európskej únii, Kanade, Mexiku a Nórsku. Po podaní sťažnosti nastáva obdobie na konzultácie medzi oboma stranami a ak sa do 60 dní nedosiahne dohoda, Moskva môže požiadať o to, aby rozhodol panel WTO.

Odporúčame:
Trumpove diskriminačné clá nemôžu podľa Medvedeva ostať bez odvety, Rusko chystá protiúder

Americký prezident Svetovú obchodnú organizáciu varoval, že ak sa s USA nebude zaobchádzať „primerane, budeme niečo robiť“. Trump opätovne poprel, že plánuje odchod USA z WTO, ale novinárom povedal, že táto obchodná organizácia musí zmeniť svoje správanie. Prezident konštatoval, že WTO zaobchádzala s USA „veľmi zle a dúfam, že zmenia svoje správanie“.

Viac k témam: clá USA, Rusko, Svetová obchodná organizácia (WTO), USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko sa Svetovej obchodnej organizácie sťažuje na americké clá, pripojilo sa k ďalším krajinám © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *