Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Trumpove diskriminačné clá nemôžu podľa Medvedeva ostať bez odvety, Rusko chystá protiúder

Trumpove diskriminačné clá nemôžu podľa Medvedeva ostať bez odvety, Rusko chystá protiúder

MOSKVA 27. júna (WebNoviny.sk) – Ruský premiér Dmitrij Medvedev prikázal ministerstvu hospodárskeho rozvoja predložiť návrh ciel na americké tovary v reakcii na to, že Washington uvalil clá na dovoz ocele a hliníka.

Medvedev nekonkretizoval, na ktoré tovary by mohlo Rusko clá zaviesť. Šéf rezortu hospodárskeho rozvoja Maxim Oreškin však ešte minulý týždeň povedal, že clá sa uvalia na tie americké tovary, ktoré majú ruské ekvivalenty, aby sa nepoškodila národná ekonomika.

Odporúčame:
Európa uplatní odvetné clá na ikonické americké produkty, Malmströmová ich považuje za primerané

Rozhodnutie ruského premiéra prichádza v čase, keď sa zväčšujú obavy z toho, že clá zavedené americkým prezidentom Donadom Trumpom odštartujú globálnu obchodnú vojnu.

„Tieto opatrenia majú diskriminačný charakter. Nemôžu zostať bez následkov. Európska únia, Čína a my musíme uvažovať o odvetných opatreniach,“ vyhlásil Medvedev.

Viac k témam: Čína, clá USA, Dmitrij Medvedev, Donald Trump, Európska únia, hliník, obchodná vojna, oceľ, Rusko, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Trumpove diskriminačné clá nemôžu podľa Medvedeva ostať bez odvety, Rusko chystá protiúder © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *