Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Uber zostáva v Londýne, súd taxislužbe obnovil licenciu

Uber zostáva v Londýne, súd taxislužbe obnovil licenciu

LONDÝN 27. júna (WebNoviny.sk) – Britský súd v utorok vyhovel odvolaniu spoločnosti Uber proti strate licencie na činnosť v Londýne. Firma tak získala novú licenciu na skúšobnú dobu 15 mesiacov.

Londýnsky dopravný úrad Transport for London (TFL) rozhodol, že firme nepredĺži licenciu vlani v septembri. Krok zdôvodnil tým, že Uber nespĺňa pravidlá pre taxislužbu.

Odporúčame:
Uber chce zotrvať v uliciach Londýna, o osude taxislužby rozhodne súd

Spoločnosť okrem iného čelila obvineniam z porušovania bezpečnostných štandardov a podozreniam z daňových únikov. Uber proti rozhodnutiu podal námietku a počas odvolacieho konania mohol pokračovať v prevádzke.

Uber pred súdom argumentoval, že spoločnosť prešla „zásadnou zmenou“ a v súčasnosti spĺňa všetky požiadavky regulátora. To podľa firmy potvrdzujú aj opakované kontroly zo strany pracovníkov dopravného úradu.

Viac k témam: Londýn, súd, taxislužba, Uber, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Uber zostáva v Londýne, súd taxislužbe obnovil licenciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *