Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Brexit znížil investície do britského automobilového priemyslu, tie sú najnižšie od obdobia krízy

Brexit znížil investície do britského automobilového priemyslu, tie sú najnižšie od obdobia krízy

LONDÝN 26. júna (WebNoviny.sk) – Investície do britského automobilového sektora klesli na polovicu. Podľa britského Združenia výrobcov a predajcov automobilov (SMMT) neistota súvisiaca s brexitom totiž „marí“ rozhodnutia veľkých automobiliek vkladať viac peňazí do závodov vo Veľkej Británii.

Investície do nových modelov áut a modernizácie závodov v krajine v prvom polroku vlaňajška boli v objeme 647,4 mil. libier (GBP). V rovnakom období tohto roka klesli na sumu 347,3 mil. GBP, informuje britský portál bbc.com.

Odporúčame:
Európske firmy obmedzujú investície vo Veľkej Británii, reagovali na referendum o brexite

SMMT uviedlo, že investície do automobilového odvetvia v Británii v prvom polroku tohto roka sú najnižšie od obdobia finančnej krízy. Výkonný riaditeľ združenia Mike Hawes pre BBC povedal, že sektor potrebuje „jasno“. Vyslovil sa pritom za to, aby Británia zostala v colnej únii s EÚ.

Scenár bez uzavretia dohody, ktorý by znamenal, že Veľká Británia odíde z colnej únie a jednotného trhu, by podľa neho bol „najhoršou predstaviteľnou možnosťou“.

Viac k témam: automobilky, automobilový priemysel, brexit, Európska únia, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Brexit znížil investície do britského automobilového priemyslu, tie sú najnižšie od obdobia krízy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *