Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Britský parlament schválil výstavbu tretej dráhy na letisku Heathrow

Britský parlament schválil výstavbu tretej dráhy na letisku Heathrow

LONDÝN 26. júna (WebNoviny.sk) – Britský parlament v pondelok podporil výstavbu tretej pristávacej dráhy na londýnskom letisku Heathrow. Vládny návrh zákonodarcovia schválili pomerom hlasov 415 ku 119.

Odporúčame:
Foto: Spoločnosť Minebea otvorila svoj najmodernejší závod v Európe, prítomný bol aj Pellegrini

Hlasovaniu predchádzala verejná diskusia, ktorú otvorilo vlani britské ministerstvo dopravy. Rezort dopravy argumentuje, že projekt za zhruba 14 mld. GBP umožní dodatočných 260-tis. letov ročne a britskej ekonomike v najbližších 60 rokoch pridá 74 mld. libier (GBP).

Londýnske letisko Heathrow je už v súčasnosti jedným z najrušnejších na svete. Otázka, či sa má rozšíriť, je dlhodobo zdrojom sporov. Aj po schválení výstavby tretej pristávacej dráhy v parlamente je takmer isté, že rozhodnutie bude napadnuté na súde, uviedla agentúra AP.

(1 EUR = 0,88040 GBP)

Viac k témam: letecká doprava, letisko Heathrow, Londýn, Veľká Británia, výstavba
Zdroj: Webnoviny.sk – Britský parlament schválil výstavbu tretej dráhy na letisku Heathrow © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *