Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Uber chce zotrvať v uliciach Londýna, o osude taxislužby rozhodne súd

Uber chce zotrvať v uliciach Londýna, o osude taxislužby rozhodne súd

LONDÝN 25. júna (WebNoviny.sk) – Právni zástupcovia alternatívnej taxislužby Uber vyzvali súd, aby firme obnovil licenciu na činnosť v hlavnom meste Veľkej Británie. Pojednávanie pred londýnskym súdom sa začalo v pondelok.

Londýnsky dopravný úrad Transport for London (TFL) rozhodol, že firme nepredĺži licenciu, vlani v septembri. Krok zdôvodnil tým, že Uber nespĺňa pravidlá pre taxislužbu.

Odporúčame:
Rast cien na Slovensku sa spomalil. Najviac zdraželi potraviny, alkohol a doprava

Spoločnosť okrem iného čelila obvineniam z porušovania bezpečnostných štandardov a podozreniam z daňových únikov. Uber proti rozhodnutiu podal námietku a počas odvolacieho konania mohol pokračovať v prevádzke.

Právny zástupca Uberu Tom de la Mare pred súdom uviedol, že spoločnosť prešla „zásadnou zmenou“ a v súčasnosti spĺňa všetky požiadavky regulátora. To podľa neho potvrdzujú aj tri kontroly zo strany pracovníkov dopravného úradu.

Viac k témam: súd, taxislužba, Uber, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Uber chce zotrvať v uliciach Londýna, o osude taxislužby rozhodne súd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *