Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Európske firmy obmedzujú investície vo Veľkej Británii, reagovali na referendum o brexite

Európske firmy obmedzujú investície vo Veľkej Británii, reagovali na referendum o brexite

LONDÝN 25. júna (WebNoviny.sk) – Počas dvoch rokov od referenda o vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie svoje investície v krajine obmedzila takmer polovica veľkých európskych firiem.

Informovala o tom v pondelok právnická firma Baker McKenzie na základe prieskumu, v rámci ktorého oslovila viac ako 800 manažérov zo šiestich členských krajín únie.

Odporúčame:
Mayová by mala byť pripravená na odchod z Európskej únie bez dohody, tvrdia stúpenci brexitu

Napriek negatívnemu pohľadu na brexit sa 95 % oslovených firiem vyjadrilo, že Veľká Británia zostáva pre ich podnikanie dôležitá. Podľa firiem by si mala krajina aj po ukončení členstva v EÚ udržať čo najužšie obchodné vzťahy s úniou, pričom tri štvrtiny respondentov vyjadrilo názor, že v záujme dosiahnutia tohto cieľa by mala únia Londýnu ponúknuť ústupky.

Viac k témam: brexit, Európska únia, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Európske firmy obmedzujú investície vo Veľkej Británii, reagovali na referendum o brexite © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *